31 juli 2014 Samsung Galaxy S5 Alpha: release datum en vijf functies die verwacht worden

31 juli 2014

Het lijkt erop dat de Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung er alles aan wil doen om de concurrentie met het technologiebedrijf Apple op scherp wil zetten. De laatste dagen komen er steeds meer aanwijzingen dat het Zuid-Koreaanse tech gigant op korte termijn komt met de Samsung Galaxy S5 Alpha, die ook wel in het geruchtencircuit aangeduid wordt als de Samsung Galaxy F. De meeste recente gelekte specificaties doen vermoeden dat Samsung de concurrentie met de iPhone 6 op scherp wil zetten door een nieuw toestel uit te brengen.

Er wordt gesteld dat Samsung in augustus begint met de productie van de Samsung Galaxy S5 Alpha en dat het toestel begin september wereldwijd verkrijgbaar wordt. De geruchten blijven binnen stromen en de meest recente geruchten over de Galaxy Alpha lees je hieronder.

Beeldscherm formaat

Online spreken verschillende geruchten elkaar tegen met betrekking tot het beeldscherm formaat. In de geruchten variÎren de groottes van het beeldscherm van een 4,7 inch, 4,8 inch en 5,2 inch. Maar wat de geruchten wel gezamenlijk over eens zijn is dat het display een Super AMOLED display zal zijn. Het beeldscherm zal hoe dan ook een fantastische weergave hebben. Als Samsung de concurrentie met Apple op scherp wil zetten geloven wij dat de Zuid-Koreaanse tech gigant komt met een beeldscherm formaat van 4,7 inch, omdat hierover ook over gesproken wordt bij de nieuwe iPhone van Apple.

Krachtige processor

Volgens een artikel in Tech Radar, zal de Samsung Galaxy S5 Alpha worden aangedreven door een Octa-core Exynos 5433 processor of een quad-core Qualcomm Snapdragon 805 processor en een Adreno 420GPU geklokt op 2,5GHz. Het toestel zal naar verluidt draaien op Google’s Android KitKat 4.4.4. De krachtige processor is een verbeterde versie van het vorige model de Samsung Galaxy S5, die een quad-core Qualcomm Snapdragon 801 processor en Adreno 330GPU geklokt op 2,5GHz onder de motorkap heft. Daarnaast draait de Galaxy S5 op het mobiele besturingssysteem van Google, Android KitKat versie 4.4.2.

Geweldige Camera

In de geruchten op het internet wordt ook aangehaald dat de Samsung Galaxy S5 Alpha een 16 megapixel camera krijgt aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant. Gezien de camera’s is het een geweldige toestel voor iedereen die van fotograferen houdt en vooral om mooie en leuke selfies mee te maken. Frappant bij de front-facing camera is dat deze gesteld wordt op 2 megapixel, terwijl de Samsung Galaxy S5 Mini een 2,1 megapixel camera heeft aan de voorkant.

Vingerafdrukscanner

GSM Arena vermeld dat de Samsung Galaxy S5 Alpha de vingerafdrukscanner zal behouden, zoals deze ook op de Galaxy S5 zit. Als Samsung de concurrentie met Apple aan wil scherpen is het ook wel noodzakelijk dat de Galaxy S5 Alpha een vingerafdrukscanner krijgt, want ÈÈn ding staat vast de nieuwe iPhone zal sowieso een vingerafdrukscanner krijgen, ook wel beter bekend als Touch ID.

Hartslagmeter

Dezelfde bron als bovengenoemde verklaard ook dat de Samsung Galaxy S5 Alpha een hartslagmeter zal hebben, zoals ook de Samsung Galaxy S5 heeft. De hartslagmeter zal wederom onder de camera gesitueerd worden. De hartslagmeter is een goede toevoeging voor mensen die bewust omgaan met hun gezondheid, omdat ze nu ten alle tijden over real-time informatie kunnen worden voorzien met betrekking tot hun hartslag.

De hierboven genoemde verwachte specificaties, doen ons vermoeden dat Samsung daadwerkelijk de concurrentie met Apple op scherp wil gaan stellen. Als de geruchten kloppen en Samsung brengt de Samsung Galaxy S5 Alpha in september op de markt en Apple komt een maand later met de vermoedelijke iPhone 6, dan worden de consumenten op de proef gesteld, want welk toestel wordt er gekozen.

Ondergang van de Galaxy S5 met de komst van de Galaxy S5 Alpha

Wat lang niet iedereen vermoed maar wat wel een redelijke kans heeft, is dat er met de komst van de Galaxy S5 Alpha de aanvang ingezet wordt voor de ondergang van de Samsung Galaxy S5. Uit recente cijfers blijkt dat het vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf minder goed verkoopt dan dat er aanvankelijk gesteld werd. Samsung heeft zelfs bekend gemaakt dat het de winst cijfers naar beneden bij heeft gesteld omdat het bedrijf minder goede cijfers kan overhandigen dan in eerste instantie verwacht werd. De Galaxy S5 werd heel goed ontvangen maar achteraf blijkt dit een storm in een glas water te zijn geweest want alleen in de eerste maand van de verkopen behaalde Samsung 11 miljoen exemplaren die over de toonbank gingen. De maanden erop volgend bleken minder goed te zijn en zelfs de iPhone 5s van de grootste rivaal Apple verkocht ondanks dat het toestel al meer als een half jaar op de markt is veel beter.

Volgens analisten is dit de reden geweest voor de eventuele komst van de Samsung Galaxy S5 Alpha. Met dit toestel wil Samsung iets rechtzetten en wil het bedrijf weer het vertrouwen terug winnen bij de consument. Tot nu toe vinden de consumenten dat het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf te weinig innoverend is en dat zal direct te maken hebben met de verminderde verkoopaantallen. Ondanks dat Samsung een gevestigde naam is heeft het bedrijf teleurgesteld met de Samsung Galaxy S5.

De komst van de eerder deze maand compacte versie van de Galaxy S5 moet het ÈÈn en ander alweer recht trekken. Consumenten vinden veelal de mini-versie van het vlaggenschip beter ondanks dat deze mindere specificaties heeft. Het ligt hem vooral in de grootte van het toestel. De Galaxy S5 heeft een scherm grootte van 5,2 inch en de mini-versie heeft een scherm grootte van slechts 4,5 inch. Consumenten vinden dit doorgaans een fijner formaat ondanks dat de smartphone fabrikanten met steeds grotere beeldschermen komen.

Vooralsnog heeft alles met betrekking tot de Samsung Galaxy Alpha te maken met geruchten, speculaties en verwachtingen bij analisten en deskundigen. Zolang Samsung zelf geen officieel bericht naar buiten toe brengt kunnen de meeste geruchten met een flinke korrel zout genomen worden, maar er zal altijd wel een kern van waarheid in schuilen hebben wij de laatste maanden wel ervaren.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie