31 juli 2014 Sim only abonnement erg populair

Steeds vaker kopen mensen een sim only abonnement in plaats van een telefoon abonnement. Dit omdat een sim only abonnement op lange termijn veel goedkoper is dan een telefoon abonnement. Door de huidige ontwikkelingen in de telecom markt is sim only de beste uitkomst van dit moment. Zoals eerder aangegeven is een sim only op lange termijn goedkoper. De reden dat er pas sinds korte tijd meer sim only abonnementen worden verkocht en dit niet al veel eerder plaatsvond, is omdat de smartphones van tegenwoordig veel langer mee kunnen. Mensen worden steeds zuiniger, kopen bescherming voor een smartphone en de technologie waarmee de toestellen zelf worden ontwikkeld wordt beter. Allemaal oorzaken die de verkopen van sim only abonnementen stuwen.

Sim only abonnement

Dat een sim only abonnement tegenwoordig voordeliger is dat is duidelijk, maar hoeveel ben je nou gemiddeld per maand kwijt voor een dergelijk abonnement? Gemiddeld kost een sim only abonnement zo’n 15 euro per maand. Je zult hier dan ongeveer 300 smsjes, 300 belminuten en 1000MB internet voor hebben. Dit is voor de gemiddelde Nederlander dan ook ruim voldoende. Hoe weet je nou wat de beste sim onlyis en welke het beste bij jouw past?

Online kun je gemakkelijk alle sim only abonnementen vergelijken via verschillende vergelijkingssites. Je kunt dan je eigen wensen invullen en dan berekend de website automatisch de beste sim only die bij jouw past.

Beste prijs/kwaliteit verhouding

De beste sim only hoeft niet meteen de goedkoopste sim only te zijn. Dit kan heel veel met elkaar verschillen. Op dit moment is Simyo de goedkoopste provider binnen sim only, je betaald ongeveer zo’n 10 euro per maand voor een abonnement met 200 SMS, 200 belminuten en 1000 MB mobiel internet.

Voorbeeld:
Je neemt een 2 jarig abonnement van de beste sim only, deze kost 15 euro per maand. Je bent dus in 2 jaar tijd (15 x 24) 360 euro kwijt aan de kosten voor een sim only abonnement. Veel mensen hebben vaak nog een oude smartphone liggen omdat de smartphones inmiddels alweer een aantal jaren bestaan. Kortom zeg dat sim only gebruikers gemiddeld zo’n 400 euro in 2 jaar aan kosten hebben.

Telefoon abonnement

Bij een telefoon abonnement ben je al snel zo’n 35 euro per maand kwijt voor hetzelfde aantal MB’s, SMSjes en belminuten. De reden dat een telefoon abonnement duurder is is het feit dat je de kosten van je nieuwe telefoon moet dekken. Als je een 2 jarig abonnement neemt van een telefoon abonnement ben je dus gemiddeld zo’n (35 x 24) 840 euro kwijt. Dit is ruim het dubbele als je kijkt naar een sim only abonnement. Mocht je nog geen smartphone hebben dan is dit natuurlijk begrijpelijk, maar als je nog een goed werkende smartphone hebt waar je abonnement van af loopt, bespaar en koop een sim only!

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie