Is het nieuwe vlaggenschip van Samsung de moeite waard?

30 juli 2014

De Galaxy S5 is Samsung’s vlaggenschip voor 2014. In de eerste maand na zijn release verkocht Samsung meer dan 10 miljoen exemplaren. Is de Galaxy S5 een succes? Als je de verkoopaantallen ziet moet het wel een succes zijn. Wilt u ook een Samsung Galaxy bestellen? Bezoek dan de website www.samsunggalaxys5abonnement.net.

Maar alleen kijken naar de verkoopaantallen is niet reÎel. Er komt veel meer bij kijken om te beoordelen of een mobiele telefoon een succes is. Een mobiele telefoon moet sowieso op zijn waardigheid beoordeeld worden en de Galaxy S5 heeft een aantal belangrijke veranderingen ondergaan ten opzichte van de Galaxy S4. Het scherm en de camera zijn aanzienlijk beter dan die van het model van vorig jaar.

De Galaxy S5 is nu enkele maanden te koop en in deze maanden is er ook al een prijsdalingen geweest. Deze dagen kun je al een simlockvrij toestel kopen voor ongeveer Ä 530,- terwijl het een simlockvrij toestel bij de release een verkoopprijs had van Ä 699,-. De afgelopen jaren is al gebleken dat de verkoopprijs van het vlaggenschip van Samsung sterk daalt de maanden na de release. Het toestel is nu zelfs goedkoper dan grote rivalen zoals de HTC One M8, Sony Xperia Z2 en de iPhone 5s. De LG G3 ongeveer even duur als de Galaxy S5. Er is genoeg keuze wat betreft smartphones maar is de Galaxy S5 de beste koop?

Touch ID van Apple’s iPhone 5s werkt gemakkelijker

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung heeft nu standaard een vingerafdrukscanner en het is uitgerust met een IP67 certificering waarmee het toestel waterbestendig is. De vingerafdrukscanner heeft Samsung overgenomen van Apple, de Amerikaanse rivaal ruste de iPhone 5s als eerste uit met een vingerafdrukscanner. De vingerafdrukscanner is een leuke toevoeging bij de Galaxy S5 maar het is lang niet zo makkelijk te gebruiken als Apple’s Touch ID op de iPhone 5s.

Er is geen twijfel mogelijk dat de Samsung Galaxy S5 ÈÈn van de beste mobiele telefoons van het jaar is, maar de concurrentie zit Samsung op de hielen. Het is een nek aan nek race en Samsung heeft naar alle waarschijnlijkheid een groot aandeel moeten afdragen aan de concurrentie, want de verkoopaantallen dalen alsmaar terwijl de concurrentie steeds meer smartphones verkopen.

Samsung stelt ons teleur met het design

Samsung heeft zijn best gedaan om de Galaxy S5 er anders te laten uitzien dan de S4. Het toestel heeft een geperforeerde matte achterkant, terwijl de Galaxy S4 glad en glanzend is. Er is ÈÈn aspect wat de Galaxy S5 en de S4 gemeen hebben en dat is de kunststoffen behuizing. Waar de Sony Xperia Z2 en de HTC One M8 juist Apple achterna gaat met een metalen behuizing blijft Samsung trouw aan het voor ons gedateerde kunststof. Als je de Galaxy S5 aan de voorkant bekijkt lijkt het als of het toestel metalen randen heeft maar dit is een rand welke een metalen look heeft. Voor ons is de look van het toestel belangrijk en Samsung heeft hier naar onze mening het laten afweten.

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung voelt wel veel beter aan dan de Galaxy S4. Het heeft een unieke look en de achterkant voelt zacht aan. Samsung heeft ervoor gezorgd dat het toestel onderscheidend is en er geen enkel ander toestel op de Galaxy S5 lijkt, maar het toestel ziet eerlijk gezegd niet beter uit als de HTC One M8. De look is uniek maar de prijs die je betaald voor het toestel staat niet in contrast met hoe de Galaxy 5 eruit ziet. Het ziet er veel goedkoper uit als andere toestellen, terwijl het toestel aanzienlijk duur geprijsd is.

Opzienbarende kleuren voor een Galaxy S-smartphone

Samsung heeft de Galaxy S5 uitgebracht in 4 prachtige kleuren, dat is maar goed ook want twee kleuren springen er opzienbarend uit waardoor het toestel op look toch nog aantrekkingskracht heeft. De kleuren die verkrijgbaar zijn voor de Galaxy S5 zijn blauw, goud, wit en zwart. Het kiezen van een kleur is natuurlijk een persoonlijke voorkeur, maar als je ze allemaal van dichtbij bekijkt zie je dat de blauwe (Electric Blue) en de gouden (Copper Gold) Samsung Galaxy S5 er uit springen. Samsung heeft met de kleursamenstelling ook gekeken naar Apple, want de iPhone 5s is ook verkrijgbaar in het goud of zoals velen zeggen een champagne kleur.

Ondanks groter worden van de Galaxy S5 ligt het toestel goed in de handen

De afmetingen van de Galaxy S5 zijn, zoals gebruikelijk is voor een vlaggenschip van Samsung, indrukwekkend. Het toestel is 8,1 millimeter dik en onlangs een iets groter beeldscherm en een vracht aan meer indrukwekkende specificaties, is de Galaxy S5 maar iets breder dan de Galaxy S4. Het schermformaat van de Galaxy S5 is in verhouding met de LG G2, maar hierdoor is het toestel tenminste nog wel makkelijk te bedienen.

De uit-knop op de Galaxy S5 zit aan de rechterzijde en is binnen het bereik van je duim en dat laat maar weer zien dat een smartphone met een 5,1 inch beeldscherm nog steeds makkelijk met ÈÈn hand te bedienen is. Voor consumenten die overstappen van een iPhone naar een Galaxy S5 zal het in eerste instantie wennen zijn om het toestel te bedienen want er zit veel verschil in de grootte van de twee toestellen.

Geheugen uit te breiden met een microSD-kaart tot wel 128GB

Net als bij de vorige Galaxy S-smartphones, heeft het toestel een afneembare achterkant. Zo kun je makkelijk de batterij vervangen mocht deze op ten duur steeds slechter worden. De Galaxy S5 heeft ook een microSD-geheugenslot, hier kun je een microSD-kaart tot maximaal 128GB in plaatsen, zodat het toestel meer geheugen krijgt. Het toestel is standaard te verkrijgen met 16GB en 32GB, de 16GB is de versie die het meest in Nederland voorkomt.

Samsung heeft het toestel voorzien van een heleboel nieuwe hardware functies. De meest indrukwekkende van alle nieuwe functies zijn de waterbestendigheid, vingerafdrukscanner en de hartslagsensor op de achterkant van het toestel.

Waarom moet je de Galaxy S5 wel kopen

Fantastisch scherm
Hoogwaardige camera
Features
Uitstekende levensduur van de batterij

Waarom moet je de Galaxy S5 niet kopen

Niet de mooiste smartphone van 2014 Vingerafdruksensor laat te wensen over

Over Gerard

Zie ook

Geen Android en Google meer voor Huawei

Deze maand werd bekend gemaakt dat Google de toegang tot het Android-besturingssysteem beperkt voor telefooneigenaren …

Geef een reactie