31 januari 2013 Nokia start met de uitrol van de Windows Phone 7.8 update

30 januari 2013

Gisteren kondigde Nokia aan dat zij zullen beginnen met het uitrollen van de Windows Phone 7.8 update voor de oudere Lumia smartphones. Van de nieuwe modellen is de Nokia Lumia 510 de eerste smartphone die standaard met Windows Phone 7.8 geleverd gaat worden. De oudere modellen zoals de Lumia 710, Lumia 800 en Lumia 900 zullen binnenkort de update ontvangen. Het aanbieden van deze update is echter provider afhankelijk waardoor het een tweetal weken kan duren voordat je de update ontvangt. Als je niet kan wachten op deze update kan je de update handmatig downloaden in de instellingen van de smartphone. Om de update via Zune te downloaden moet je simpelweg jouw smartphonen aansluiten op jouw PC.

Om de update te downloaden, maar sluit u de telefoon aan op uw computer via de Zune voor de pc, of de Windows Phone app voor Mac. “Vanaf vandaag en het uitrollen van de komende weken, verschijnt er een bericht op de telefoon te moedigen gebruikers aan de update te krijgen,” Nokia gezegd.

Met de Windows Phone 7.8 update zal het nieuwe startscherm, zoals reeds in Windows Phone 8 als standaard beschikbaar is, beschikbaar maken op oudere toestellen. Met deze update kunnen gebruikers de grootte van de “Tegels” op het startscherm aanpassen en heeft het startscherm ook meer kleuropties. Misschien een kleine wijziging, maar belangrijk voor de gebruikers van een toestel met het Windows Phone besturingssysteem.

Hiernaast biedt deze update de gebruiker de mogelijkheid om het “Lockscreen” aan te passen door het plaatsen van een foto die op Bing staat. Deze mogelijkheid, geïntroduceerd in Windows Phone 8, geeft een oplossing voor het probleem om het juiste formaat foto voor het “Lockscreen”. Helaas biedt deze update niet de functionaliteit die apps zoals Facebook toelaat om informatie op het “Lockscreen” te plaatsen.

Een andere functionaliteit die ontbreekt is het gebruiken van Windows Phone 8 specifieke applicaties en spelletjes. De broncode van de Windows Phone 7.8 wijkt hiervoor teveel af van de broncode van Windows Phone 8. Een troost is echter dat de meeste applicaties en spelletjes voor beide platformen zijn ontworpen.

De Windows Phone 7.8 update brengt ook een aantal belangrijke systeem aanpassingen die een aantal nieuwe functionaliteiten voor de gebruiker biedt. Hierbij moet je denken aan het delen van internet en bluetooth, extra applicaties voor de camera en het beschikbaar maken van applicaties zoals het delen van contacten, Play to en de Nokia City lens. Hiernaast vindt er ook een aanzienlijke uitbreiding plaats met betrekking tot de ondersteuning van vreemde talen.

Het installeren van deze update zal de gebruiker het gevoel geven dat het een geheel nieuwe smartphone is. Natuurlijk zal de basis functionaliteit zoals we die kennen beschikbaar zijn. Echter moet je ook tijd vrijmaken om de nieuwe geboden functionaliteit te ontdekken en te gebruiken.

Bron: Microsoft, Nokia, Windows Phone en Nokia Conversations

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie