30 januari 2013 Het nieuwe Blackberry 10 besturingssysteem is gelanceerd

30 januari 2013

Vandaag heeft RIM (Research In Motion) het nieuwe Blackberry 10 besturingssysteem gelanceerd. Ondanks dat het Canadese bedrijf een relatief goed gevulde oorlogskas heeft, wordt de lancering van het Blackberry 10 platform als de laatste kans gezien. Dit Blackberry 10 besturingssysteem wordt dan ook door velen als uiterst noodzakelijk gezien, het laatste redmiddel voor Blackberry.

Met het nieuwe besturingssysteem richt Blackberry zich op een evenwicht tussen werk en ontspanning. Een ideaal uitgangspunt als je jouw telefoon zowel privé als zakelijk gebruikt. Zelfs de installatie van de Blackberry’s app store zal in het privé gedeelte en het zakelijke gedeelte van de smartphone plaats vinden. Hierdoor blijft er een sterk onderscheid bestaan tussen het zakelijke en het persoonlijke gedaalte van de smartphone. Als werknemer heb je dan een smartphone van de zaak waarop je het privë gedeelte kan afschermen.

Gebruikers Interface:
In het Blackberry 10 besturingssysteem treffen we een geheel nieuwe gebruikers interface waarbij het uiterlijk veel eigenschappen vertoond die we in Google’s Android en Apple’s iOS ook zo waarderen. Het oude en vertrouwde Blackberry systeem heeft plaats gemaakt voor een moderne en vooral hanteerbare gebruikers interface. Het Blackberry 10 besturingssysteem biedt een eenvoudige navigatie waarin het startscherm, het widgetscherm, de app lijst en de inbox moeiteloos in elkaar overvloeien.

Blackberry Hub:
De BlackBerry Hub is de kern van de smartphone waarin zeer overzichtelijk alle berichten, persoonlijke gegevens en meldingen worden opgeslagen. Het is goed vergelijkbaar met de oude universele inbox van Blackberry in een totaal nieuwe jas. Met een simpele vingerbeweiging is het mogelijk om een eenvoudige tweet te plaatsen, een gemiste oproep op te vragen of jouw facebook pagina op te roepen.

Blackberry Remember:
Met dit onderdeel heb je de mogelijkheden om jouw doen en laten te organiseren. Met Evernote, een moderne versie van het gele Post-it briefje, kun je jouw ideeën bewaren, memo’s vastleggen of gewoon korte notities maken. Natuurlijk heb je mogelijkheden om Evernote te synchroniseren met jouw bestanden die in de cloud zijn opgeslagen. Ook biedt Blackberry Remember uitstekende mogelijkheden om muziek, foto’s en andere mediabestanden in overzichtelijke lijsten te organiseren.

Snap Up:
Deze nieuwe geïntegreerde camera app biedt de gebruikers de mogelijkheid om overal en zeer snel foto’s te maken. De tijdlijn modus geeft hierin houvast om de foto’s chronologisch op te slaan en door te scrollen. Het is een intelligente camera app met uitgebreide mogelijkheden om foto’s te bewerken, bij te snijden, foto effecten en het biedt ondersteuning voor gezichtsherkenning. Het is niet echt een baanbrekende applicatie, maar voor Blackberry is het een enorm sprong voorwaarts!

De Blackberry Z10 wordt het eerste toestel met het Blackberry 10 besturingssysteem en zal begin februari in de consumenten markt gelanceerd gaan worden. Enkele weken later zal ook de Blackberry Q10 in de markt gelanceerd worden.

Bron: RIM, Blackberry, tech Radar en Evernote

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie