31 januari 2013 ZTE gaat zich op Europa focussen met High-end LTE Smartphones

31 januari 2013

Het Chinese ZTE gaat zich op Europa focussen met high-end LTE smartphones. Hierbij heeft het bedrijf een target gesteld om 50 procent meer toestellen te verkopen. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het zich gaat concentreren op het verhogen van de verkoopcijfers in reeds ontwikkelde markten zoals Europa, de Verenigde Staten en Japan.

Over 2012 rapporteerde ZTE een nettoverlies van 344 mijloen met name veroorzaakt door vertragingen in lokale en internationale netwerk projecten. Op basis van een nieuwe strategie hoopt ZTE dat de verkoopresultaten van de smartphone goed zullen zijn voor 70 procent van de totale verkoopcijfers. Hierbij streeft het bedrijf naar het verhogen van de verkoopcijfers van mid-tot high-range smartphones. Het bedrijf heeft de hoop om de inkomsten van de smartphone verkopen met 40 procent te verhogen ten opzichte van 2012. In het laatste kwartaal van 2012 namen ZTE’s smartphone verkopen met 48 procent toe tot een respectable aantal van 9,5 miljoen toestellen. Met dit resultaat scoorde ZTE een wereldwijd marktaandeel van 4,3 procent en behield het zijn vijfde plaats in de smartphone markt achter Samsung, Apple, Huawei en Sony.

Onlangs lanceerde ZTE de Grand Memo Phablet waarmee het bedrijf direct duidelijkheid gaf aan hun plannen voor de high-end smartphone markt. De ZTE Grand Memo heeft een 1.7GHz quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro processor, 2 GB RAM geheugen, 16 GB data opslag, een 5.7-inch scherm met 720p ondersteuning, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 1 megapixel camera aan de voorzijde, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, bluetooth v4.0 met A2DP en een 3.000 mAh batterij. De ZTE Grand Memo wordt geleverd met het Android 4.1.2 besturingssysteem en ondersteund het 2G netwerk (GSM 850 / 900 / 1800 / 1900), het 3G netwerk (HSDPA) en het 4G netwerk (LTE).

De ZTE Grand Memo moet de concurrentie aangaan met onder andere de Galaxy S3, de Galaxy Note II en andere Phablet-achtige toestellen. Het toestel wordt medio begin maart verwacht in de Europese markt echter een officiële verkoopprijs heeft ZTE nog niet afgegeven.

Bron: ZTE, Android Advices, Mobile Interview, intoMobile en Engadget

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie