07 februari 2013 Dit voorjaar worden Den Haag en Rotterdam aangesloten op het 4G netwerk van KPN

7 februari 2013

Nadat eerst het noordelijke gedeelte van de randstad was aangesloten, worden het komende voorjaar de regio’s Den Haag en Rotterdam aan dit netwerk toegevoegd. Volgens de planning kunnen gebruikers in deze regio’s uiterlijk 1 juni gebruik maken van het super snelle mobiele internet van de KPN. In de zomer is de regio Utrecht aan de beurt om zich aan te sluiten op het 4G netwerk zodat na de zomer de gehele randstad op dit netwerk is aangesloten. Eerder deze week  lanceerde de KPN het 4G netwerk in de regio’s Amsterdam en Alphen aan den Rijn. De provider verwacht dat medio de zomer van 2014 geheel Nederland over het 4G netwerk kan beschikken. Door de komst van dit 4G netwerk met snelheden tot 50 Mbps, wordt het mobiele internet gemiddeld 10 maal sneller.

Eerder heeft de KPN ook al de prijzen van de nieuwe 4G databundels bekend gemaakt. Vanaf deze maand biedt de KPN twee verschillende data-abonnementen aan. Men kan kiezen uit een 2.500 Mb/s databundel (Maximaal 25 Mbps) voor € 35,00 per maand en een 5.000 MB/s databundel (Maximaal 50 Mbps) voor € 45,00 per maand. Als looptijd voor deze abonnementen kan men kiezen uit een maandelijks opzegbaar termijn, een abonnement voor een jaar of een abonnement voor twee jaar. De overige abonnementen van de KPN bieden helaas geen dekking voor het 4G netwerk. De prijzen van de 4G databundels zijn gelijk aan de bestaande 3G databundels. De KPN zal de prijzen van de 4G abonnementen niet verhogen omdat het bedrijf verwacht dat veel klanten gebruik zullen gaan maken van het nieuwe 4G netwerk. Hierdoor zullen meer abonnementen met de grootste databundel verkocht worden. Dit in tegenstelling tot de huidige situatie van het 3G netwerk waarin slechts een klein deel van de gebruikers een abonnement met de grootste databundel heeft afgesloten.

Gebruikers de een 4G abonnement willen afsluiten bij de KPN moeten daarvoor wel een geschikt toestel bezitten. Op dit moment ondersteund de KPN alleen nog de Nokia 820, de Nokia 920, de Sony Xperia Z en de Samsung Galaxy S III. In de Nederlandse telecom markt zijn natuurlijk ook andere toestellen met 4G ondersteuning beschikbaar. Echter kan de KPN een goede werking van het 4G netwerk op deze toestellen niet garanderen. Zo ondersteund bijvoorbeeld de iPhone 5 de 4G frequentie van het KPN netwerk niet.

Meer info over 4G in Nederland

Bron: KPN, Nu.nl, Tweakers, Emerce, Belkostenwijzer

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie