29 augustus 2014 Sim only populair abonnement

29 augustus 2014

Steeds meer mensen verkiezen een sim only abonnement boven een telefoonabonnement met mobiele telefoon. Maar liefst een kwart van de verkochte telefoonabonnementen blijkt een sim only abonnement te zijn. Onderzoeken die het afgelopen jaar zijn gedaan tonen aan dat men zijn nieuwe toestel in toenemende mate liever ‘los’ koopt dan in combinatie met een abonnement.

Dure abonnementen de boosdoener?

De abonnementen van tegenwoordig worden steeds duurder. Een abonnement waarvoor je 60 euro per maand betaalt lijkt eerder regel dan uitzondering. Een oorzaak voor dit gegeven kan worden gezocht in de introductie van 4G internet op de mobiele telefoon. Aangezien 4G internet zo snel is, ga je het ongemerkt meer gebruiken. Daardoor ben je snel door je beperkte bundel heen. Met een onbeperkt abonnement kun je tegen een vaste prijs zo vaak gebruik maken van mobiel internet als je wilt. Enig nadeel van deze onbeperkte abonnementen is de hogere prijs die je ervoor betaalt. Vaak moet je voor het toestel ook nog een gedeelte bijbetalen.

Onbeperkt sim only abonnement

Hoewel je voor een sim only abonnement het toestel zelf nog moet aanschaffen, is een sim only abonnement een stuk goedkoper dan een abonnement met toestel. Door even een simpele rekensom te maken, kun je voor jezelf berekenen wat de goedkoopste optie voor je is: een abonnement met of zonder mobiele telefoon. Voor het gebruik van 4G kan je gelukkig ook een onbeperkt sim only abonnement aanschaffen. Deze is goedkoper dan een abonnement met toestel, maar natuurlijk duurder dan een beperkt sim only abonnement. Ga je telefoonabonnementen vergelijken, bedenk dan van tevoren wat je precies met je mobiele telefoon wilt gaan doen en hoeveel MB’s, belminuten en sms’jes je per maand denkt te gaan gebruiken. Alleen op die manier kom je tot het voor jou goedkoopste abonnement.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie