29 augustus 2014 Gebruik mobiel internet groeit t.o.v. vaste internet

29 augustus 2014

Het aantal smartphones en tablets is de afgelopen jaren flink toegenomen. Het gemiddelde huishouden binnen Nederland heeft tegenwoordig 3 mobiele devices tot zijn beschikking (onder mobiele devices vallen: smartphones, tablets en phablets). Door deze flinke groei is het gebruik van mobiel internet ook explosief toegenomen.

Internet, overal!
Door de toename van smartphones zijn er de afgelopen jaren super veel abonnementen en sim only abonnementen afgesloten waar mobiel internet bij inbegrepen zit. Iedereen wilt tegenwoordig overal beschikken over internet, dit omdat vrijwel het hele dagelijks leven via internet verloopt. Kijk bijvoorbeeld eens naar dagelijkse bezigheden als: e-mails beantwoorden, Facebook berichten bekijken, Instagram, SnapChat en niet te vergeten; online het nieuws lezen. Door al deze factoren is de behoefte naar internet zo erg toegenomen dat websites nu een opvallend patroon ontdekt hebben. Inmiddels is de helft van al het bezoek op Nederlandse websites afkomstig vanaf mobiele devices (smartphone of tablet).

Thuis, en dan?
Dat mensen onderweg gebruik maken van mobiel internet om de dagelijkse dingen bij te houden, dat is duidelijk! Maar hoe doen mensen dat als ze thuis zijn? Gaan ze gebruik maken van hun internet abonnement en verder internetten via de computer, of maken ze gebruik van Wi-Fi en blijven ze alsnog op de smartphone en tablet surfen? Uit onderzoek bleek toch dat de meeste mensen toch gewoon gebruik maken van hun vaste internet verbinding via de computer zodra ze thuis zijn. De meest gegeven antwoorden waren:

– Thuis is een vaste computer of laptop toch comfortabeler dan een smartphone of tablet.
– Mijn Wi-Fi is niet altijd even sterk, mijn vaste internet verbinding wel.
– Als de mogelijkheid er is, is een groter scherm toch handiger. 

Conclusie
Het gebruik van mobiel internet is enorm gestegen de afgelopen jaren en zal naar verwachting de komende jaren door blijven stijgen. Dit omdat steeds meer activeiten online plaats vinden. Echter verkiezen de consumenten thuis nog steeds een vaste computer of laptop boven een smartphone of tablet.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie