Home / Black Berry / 27 juni 2013 Blackberry’s eerste kwartaal in 2013 geeft gemengde gevoelens

27 juni 2013 Blackberry’s eerste kwartaal in 2013 geeft gemengde gevoelens

28 juni 2013

De financiële resultaten van BlackBerry over het eerste kwartaal van 2013 geven gemengde gevoelens. Het bedrijf heeft een prachtig aantal van 6.8 miljoen toestellen verkocht, maar toch boekte het bedrijf een verlies van 68 miljoen Euro. Op de aandelenmarkt in New York kelderde de koers van de Blackberry aandelen met bijna 30 procent.

Blackberry zag een sterke toename in de verkopen van de Z10 en Q10 smartphones  waarvan er 2.7 miljoen stuks over de toonbank vlogen. De totale omzet van het bedrijf steeg met 10 procent ten opzichte van het zelfde kwartaal van 2012, tot een totaal van 3.1 miljard Euro. Echter het netto resultaat leverde een verlies van 64 miljoen Euro op. In Europa zag het bedrijf een omzetstijging van 9 procent en in Noord Amerika zag het bedrijf een omzetstijging van 15 procent.

Thorsten Heins, de president van Blackberry, noemde deze resultaten een positieve ontwikkeling voor het bedrijf. Vooral omdat het Blackberry 10 platform nog in de ‘kinderschoenen’ staat en moeten de nieuwe Z10 en Q10 smartphones nog hun weg in de markt vinden. Hiernaast heeft het bedrijf ook een aantal nieuwe smartphones in de pijpleiding en heeft het onlangs de Q5 budget smartphone gelanceerd. Het Blackberry 10 platform en de Blackberry Enterprise Service 10 hebben, volgens Thorsten, bewezen dat zij betrouwbare, flexibele en dynamische mobiele software oplossingen zijn. Helaas lijkt hiermee ook een einde te komen aan de PlayBook Tablet omdat het bedrijf zijn focus volledig op de smartphones wil richten. Het nieuwe Balckberry 10 operating systeem zal daarom niet beschikbaar komen voor de Playbook.

In de volgende drie kwartalen zal het bedrijf flink investeren in de ondersteuning en het verder uitrollen van het nieuwe Blackberry 10 platform en de nieuwe smartphones. Het bedrijf heeft zich voorgenomen om zich te bewijzen als een trendsetter binnen de nieuwe generatie van mobiele computing oplossingen. Hierbij richt het bedrijf zijn focus op de professionele en op de consumenten markt.

Bron: Blackberry, Forbes, NYSE en de Financiële Telegraaf

Over Gerard

Zie ook

30 januari 2013 Het nieuwe Blackberry 10 besturingssysteem is gelanceerd

30 januari 2013 Vandaag heeft RIM (Research In Motion) het nieuwe Blackberry 10 besturingssysteem gelanceerd. …

Geef een reactie