27 februari 2013 Verleng de gebruiksduur van de batterij van de iPhone 5

27 februari 2013

De batterij van de iPhone 5 kan, als deze volledig is geladen, gemakkelijk een week in stand-by overleven. Dit is een belangrijk gegeven wanneer je op reis bent of je te maken hebt met een langdurige noodsituatie of zelfs een natuurramp. In de praktijk blijkt echter dat, vooral door de enorme functionaliteit die de iPhone biedt, de batterij binnen een dag nagenoeg leeg is.

Ten opzichte van de iPhone 4S heeft de iPhone 5 een zwaardere processor, een groter scherm (4 inch), 4G LTE en een nieuw type batterij. Apple claimt dat de batterij van de iPhone 5, ondanks al deze nieuwe energie slurpende componenten, langer meegaat dan de batterij van een iPhone 4S. In de praktijk blijkt echter dat de batterij van de iPhone 5 even lang meegaat als de batterij van de iPhone 4S. Er zijn echter nog verschillende mogelijkheden om de gebruiksduur van de batterij van de iPhone 5 te verbeteren.

Communicatie:

Het uitschakelen van de Wi-Fi en de 4G LTE module zorgen natuurlijk gelijk al voor een verlenging van de gebruiksduur van de batterij.

Het scherm:

Door het scherm minder helder in te stellen wordt er direct bespaard op de energie consumptie. Het is bekend dat het scherm één van de grootste energie verbruikers is van de iPhone.

Locatie services en meldingen:

Veel applicaties van het iOS besturingssysteem zijn erg nuttig en kunnen zeer veel informatie verschaffen als je onderweg bent. Echter verbruiken al deze applicaties, die op de achtergrond blijven draaien, behoorlijk wat energie. Het uitschakelen van deze locatie gebaseerde apps, zoals locatie services en Push meldingen, levert ook een besparing als het gaat om de gebruiksduur van een batterij.

E-mail:

Een eenvoudige ingreep is het handmatig in plaats van automatisch ophalen van de e-mail. In de automatische mail zal de iPhone regelmatig de mailprovider contacten om te checken op nieuwe mailberichten. In de handmatige modus haal je zelf de mail op op het moment dat je het mailprogramma hebt gestart.

Herstarten van de iPhone:

Veel mensen laten hun iPhone weken en zelfs maanden aan staan zonder opnieuw op te starten. Een eenvoudige truc om een betere gebruiksduur van de batterij te krijgen is om de iPhone 5 opnieuw op te starten zodat het geheugen schoon wordt geveegd. Hierdoor wordt meer geheugenruimte aan de apps geboden waardoor deze minder belastend voor de batterij zijn.

Bron: Phone Arena, Apple Discussions, iMore en GottaBeMobile

Over Gerard

Zie ook

Ontdek de voordelen van Dual SIM

Ontdek de voordelen van Dual SIM

In een wereld waarin communicatie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, zijn …

Geef een reactie