27 februari 2013 De Samsung Galaxy S3 is de best verkochte smartphone in de wereld

27 februari 2013

De Galaxy S3 won gisteren de prestigieuze “Smartphone of the Year award” tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Samsung pakte in 2012 met de Samsung Galaxy S2 ook al de “Smartphone of the Year award”. Hiernaast won Samsung ook een aantal andere prijzen zoals de “Manufacturer of the Year award” en de “Best Mobile Infrastruture award”.

In 2012 heet de Zuid-Koreaanse elektronicagigant voor het eerst meer Galaxy S3 smartphones verkocht dan Apple heeft gedaan met de iPhone 4S en iPhone5. Ondanks dat Google’s Android marktleider is in de markt van mobiele besturingssystemen en de jarenlange dominante positie van Apple’s iPhone in de marky van smartphones, is de Samsung Galaxy S3 het eerste Android toestel dat als best verkochte smartphone met de eer kan strijken. Alleen al in het derde kwartaal van 2012 verkocht Samsung 18 miljoen Galaxy S3 smartphones, 1,8 miljoen toestellen meer dan de iPhone van Apple. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2012, waarin Samsung “slechts” 5,4 miljoen Galaxy S3 smartphones verkocht, zag het bedrijf in het derde kwartaal van 2012 de omzet voor dit toestel stijgen met 320 procent. In diezelfde periode liepen de verkoopcijfers van de iPhone terug van 19,4 miljoen toestellen in het tweede kwartaal van 2012 tot 16,2 toestellen in het derde kwartaal van 2012. Deze tegenvallende verkoopcijfers waren volgens deskundigen voornamelijk te wijten aan de introductie van de iPhone 5.

Analisten verwachten echter dat de iPhone 5 in 2013 de titel van best verkochte smartphone weer terug zal pakken van Samsung. De iPhone 5 heeft in het derde kwartaal van 2012, waarin 6 miljoen toestellen werden verkocht, een goede start beleefd. Apple gaf aan dat de verkoopcijfers zelfs op 8 miljoen toestellen had kunnen liggen als er geen problemen waren opgetreden in de productie. Het Chinese bedrijf Foxconn, de grootste ODM producent van Apple, verklaarde dat het veel technische productie problemen ondervond door het complexe design van de iPhone 5. De iPhone 5S, die aan het einde van het tweede kwartaal verwacht wordt, moet de verkoopcijfers voor Apple weer een sterke impuls geven.

Bron: GSMA, BBC News, Examiner, The Telegraph en IB Times

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie