26 februari 2013 Yotaphone, een smartphone met een LCD en een E-ink scherm

26 februari 2013

De meeste smartphones houden zich aan een standaard design. De Yotaphone is echter radicaal anders. Deze smartphone heeft namelijk een LCD scherm aan de ene zijde en een E-Ink scherm aan de andere zijde. Je zou verwachten dat een toestel met twee schermen een redelijke dikte zou hebben maar Yota heeft het voor elkaar gekregen om de smartphone dunner dan 10 mm te houden. Een beeldscherm van een smartphone is verantwoordelijk voor meer dan 50 procent van de totale energie consumptie. Het E-Ink scherm is vooral bekend geworden door de toepassing bij E-readers. Het is een energie zuinig scherm dat alleen energie verbruikt als een afbeelding geladen wordt waardoor de energie consumptie 100 maal lager ligt dan dat van een normaal scherm. Ondanks dat het E-Ink scherm alleen grijstinten weergeeft is het wel zeer functioneel als het gaat om het lezen van e-mail en documenten, tekstgerichte internet applicaties zoals Twitter, blog sites en professional sites zoals Xing, LinkedIn en Ryze.

Voor veel toepassingen, waaronder het surfen over internet, het lezen van een e-mail of het bekijken van Twitter of Facebook updates is een kleurenbeeldscherm weliswaar mooi, maar niet per se nodig. Een e-ink beeldscherm verbruikt slechts 1 procent van de energie van wat een normaal kleurenbeeldscherm gebruikt. Aangezien het beeldscherm van een smartphone verantwoordelijk is voor meer dan 50 procent van het totale energieverbruik van het toestel, leidt iedere energiebesparing op het beeldscherm direct tot een langer uithoudingsvermogen van het toestel.

De Yotaphone heeft een 4,3 inch HD (720p) Gorilla Glass scherm aan de voorzijde en een 4,3 inch E-Ink display aan de achterzijde. Verder is dit toestel uitgerust met een dual-core 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 processor, 2 GB RAM, 32 of 64 GB aan data opslag, een 12 megapixel hoofdcamera en een HD secundaire camera, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth v3.0, en een 2.100mAh batterij. De Yotaphone is geïnstalleerd met Android Jelly Bean 4.2 en biedt ondersteuning voor het GSM netwerk (Quad band 850, 900, 1800 en 1900 MHz), het 3 G netwerk (Quad band HSDPA 850, 900, 1900 en 2100 MHz) en het 4G LTE netwerk.Volgens verwachting zal de Yotaphone aan het einde van het tweede kwartaal (Juni 2013) in Rusland en Azië worden gelanceerd. In het derde kwartaal zal de Yotaphone ook op de Europese en Amerikaanse markt verschijnen. Prijzen zijn helaas nog niet vrijgegeven door Yota Devices.

Bron: Phandroid, C-Net, Telecom Asia en Digitimes

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie