24 januari 2013 Windows Phone besturingssysteem wint in Europa

23 januari 2013

In de markt voor smartphones zijn het nog steeds Apple’s iOS en Google’s Android die de markt domineren. Echter werden de afgelopen week een aantal positieve nieuwsberichten omtrent Microsoft’s Windows Phone gepubliceerd. Nokia kondigde aan dat zij in het laatste kwartaal van 2012 meer dan 1.4 miljoen Lumia toestellen had verkocht. Hiernaast publiceerde het Kantar WorldPanel ComTech dat er in hetzelfde kwartaal van 2012 meer Windows Phone toestellen dan Blackberry toestellen werden verkocht.

Het Windows Phone besturingssysteem boekte in West Europa over 2012 een grote omzetstijging vergeleken met de cijfers over 2011. In het Verenigd Koninkrijk werd met een marktaandeel van 5.9 procent een omzetstijging van meer dan 3 procent geboekt. In Italië werd zelfs een omzetstijging van meer dan 11 procent bereikt. Over het algemeen gaat de winst van het Windows Phone besturingssysteem ten koste van zowel het Blackberry en het Symbian besturingssysteem. De omzet van Symbian heeft een duikvlucht genomen sinds Nokia in Februari 2011 is overgestapt op het Windows Phone besturingssysteem. De omzet daling van Blackberry is voornamelijk te danken aan de management wijzigingen en de renovatie van het product assortiment wat ten koste is gegaan van het innovatieve karakter van het bedijf en zijn toestellen.

Het marktaandeel van Windows Phone benaderd al aardig het marktaandeel van Blackberry. In sommige Europese regio’s heeft Windows Phone zelfs al een groter marktaandeel dan zijn directie concurrent. Maar we moeten ook voor ogen houden dat Research in Motion eind januari 2013 zijn nieuwe Blackberry 10 besturingssysteem zal lanceren samen met twee innovatieve toestellen. Deze stap zal Blackberry een boost geven in de concurrentie met Windows Phone.

Bron: Microsoft, Kantar World Panel, Gigaom

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie