23 januari 2013 Nederlands mobiel internet is trager dan in buitenland

23 januari 2013

Het is een bekend gegeven dat Nederland sinds jaren tot de internationale top behoort als het gaat om internetaansluitingen, internetgebruik en internetsnelheid. Op dit gebied hebben we een ruime voorsprong op talloze landen. Een voorsprong die, ook door de bezuinigingen, lanzaam aan het verdwijnen is. Uit een onderzoek, gepubliceert door één van de toonaangevende wereldwijde service providers Akamai, blijkt zelfs dat de snelheid van het Nederlandse mobiele internet achterblijft ten opzichte van landen zoals Duitsland, Engeland en Spanje.

In het laatste kwartaal rapport (Vierde kwartaal 2012) heeft het bedrijf 680 miljoen in 243 verschillende landen geanalyseerd. Uit dit onderzoek blijkt dat Nederland binnen Europa slechts op de 18e plaats staat als het gaat om de snelheid van het mobiele internet. De gemiddelde snelheid van het mobiele internet in Nederland bedraagt 1.906 Kbps (1.86 Mbps), een snelheid die bijna op één derde ligt van landen zoals Oostenrijk (5.925 Kbps) en de Oekraïne (5.485 Mbps). Zelfs het Europeses financiële probleemkind Griekenland (4.897 Kbps) biedt een mobiele internet snelheid die ruim twee keer zo hoog ligt als in Nederland.

De top drie met de hoogste gemiddelde mobiele internet snelheid zijn uitsluitend Aziatische landen. Nummer drie is Hong Kong (8.9 Mbps), nummer twee is Japan (10.7 Mbps) en de nummer één is Zuid Korea met een gemiddelde mobiele internet snelheid van 14.7 Mbps. De snelheid in Zuid Korea is bijna 8 keer zo snel als in Nederland! De wereldwijde gemiddelde snelheid van het mobiele internet verminderde, tussen het tweede en derde kwartaal van 2012, met 7 procent tot 2.8 Mbps. Echter als deze resultaten worden vergeleken met de snelheid van het wereldwijde mobiele internet over het derde kwartaal van 2011 blijkt dat deze met ruim 11 procent is toegenomen.

Bron: Akamai, Nu.nl, Digitimes

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie