21 juni 2013 Whatsapp telt na vier jaar 250 miljoen gebruikers

21 juni 2013
Na de lancering van Whatsapp, heeft deze app met een gigantische snelheid de gehele wereld veroverd. Nu, vier jaar na de lancering, gebruiken maar liefst 250 miljoen mensen wereldwijd dit chat progamma. Dit is het aantal dat minimaal één keer per maand een chat bericht stuurt naar een ander. Dat laat de ontwikkelaar en eigenaar, het bedrijf Whatsapp Inc., weten. Uniek is het dat het bedrijf voor de aller eerste keer deze gegevens naar buiten brengt.

Populairder dan Twitter
Volgens de marktkenners is het aantal Whatsapp gebruikers een stuk meer als verwacht, aangezien de Whatsapp Inc. zelden of nooit geld aan de marketing heeft besteed. Whatsapp is na vier jaar zelfs groter dan het bekende Twitter, dat in december 200 miljoen gebruikers telde. Met het aantal van 205 miljoen gebruikers zit Whatsapp nu de VoIP- en messagedienst  Skype (280 miljoen gebruikers) van Microsoft op de hielen.

Volgens de Wall Street Journal worstelen vele telecom providers met de impact van Whatsapp en andere instant message diensten, zij zien hun verdiensten teruglopen sinds de komst van deze apps. Sinds enige tijd blijkt zelfs dat het aantal sms-berichten sterk terugloopt sinds de komst van de goedkopere of zelfs gratis instant message diensten. Waarom zou je betalen voor een bericht als dit via een app zelfs gratis kan.

Inkomsten Whatsapp
Whatsapp verdient vorral veel geld aan de Android-gebruikers. Deze gebruikers kunnen Whatsapp een jaar gratis gebruiken om vervolgens daarna ieder jaar 89 eurocent te moeten betalen voor het gebruik van deze app. Bij de iPhone moet men wel vanaf het begin voor het gebruik van deze app betalen. De kosten van Whatsapp op de iPhone is hetzelfde bedrag van 89 eurocent.

Bron: Whatsapp, Android en het Financiele Dagblad

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie