17 juni 2013 Apple komt met iOS 7 voor de iPhone

17 juni 2013

Het heeft even geduurd maar de iPhone en iPad krijgen eindelijk een nieuw design. Hoewel het toch wel gewenning is geworden onder de vaste Apple gebruikers zal ook de nieuwste software van de technologische gigant hen zeker niet teleurstellen. Op de previewfoto’s is te zien dat het design een stuk speelser is geworden, niet meer die saaie standaard kleuren die we al jaren gewend zijn. Met de nieuwe software hoopt Apple een breder publiek aan te spreken en een gooi te doen naar de marktpositie van Samsung.

De nieuwe iOS 7 is voorzien van een totaal nieuwe design, hiervoor hebben zij een eenvoudig en strak uiterlijk, zonder stiksels en houtstructuren. De logo’s van bepaalde apps zijn ook veranderd. Zo hebben de agenda, muziek, klok en camera apps een nieuw uiterlijk gekregen. Een hoop Apple gebruikers reageerden op internet positief; “Eindelijk“ en “Daar zaten we op te wachten”, waren slechts twee van de reacties.

Onder de leiding van Jonathan Ive is het nieuwe uiterlijk ontstaan. Er zal een soort matglas effect ontstaan op het scherm doordat er gebruik gemaakt wordt van een dun lettertype en veel halftransparante schermen. Ook is er geprobeerd om de nieuwe iOS 7 zo bedienbaar mogelijk te maken. Er zal een veel betere uitleg vrijkomen. De jongeren zullen het snel door hebben, maar hier is juist aan gewerkt voor de oudere consument die deze telefoon nog niet gebruikt hebben. Het zal lijken of de icoontjes boven de achtergrond zweven door een stukje techniek.

Over Gerard

Zie ook

Het verschil tussen iPhone 11 Pro en 11 Pro Max

Het verschil tussen iPhone 11 Pro en 11 Pro Max

Sta je op het punt om een nieuwe iPhone te kopen maar ben je nog …

Geef een reactie