17 juni 2013 4G-uitbreiding gaat sneller bij KPN

17 juni 2013

Vorige week heeft KPN zijn Alles-In-Een 4G-propositie gelanceerd. Nu zij deze in de lucht hebben willen zij zo snel mogelijk de uitrol van het 4G-netwerk in Nederland gaan uitbreiden. Dit maakte de operator maandag bekend. Volgens KPN zullen zij aan het einde van het eerste kwartaal in 2014 al een landelijke dekking van 4G hebben. Dit is ongeveer 3 maanden eerder dan zij gepland hadden. De uitbreiding van de gehele 4G gaat zo snel, dat KPN verwacht om 50 procent van de Nederlandse bevolking 4G te kunnen bieden in juni, en maar liefst 80 procent van de bevolking in het eind van 2013.

Als onderdeel van zijn 4G-strategie maakt KPN gebruik van een combinatie van 800MHz-, 1800MHz- en 2600MHz-spectrum. De grootste twee frequenties moeten ervoor gaan zorgen dat de heel dicht bevolkte gebieden in Nederland, zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam een verzekering krijgt over het super snelle internet dat KPN aanbiedt. De 800MHz zal de minder bevolkte gebieden in Nederland gaan voorzien van het snelle 4G-netwerk.

De gemiddelde snelheid van het hele 4G-netwerk zal rond de 20Mbps komen te liggen. Nu is dat nog een hele hoge snelheid. Maar de theorie van LTE-advanced geeft aan dat er maar liefst snelheden zullen komen tot 100Mbps. De mogelijkheid om deze snelheden te bereiken wil KPN binnen 6 of 7 jaar gaan uitrollen.

Uit onderzoeken is gebleken dat het grootste deel van de consument over een kleine tijd, steeds snellere verbindingsmogelijkheden moet gaan krijgen. Dit is één van de redenen dat KPN de uitbreiding van 4G zo snel mogelijk wil gaan verwezenlijken.

Meer informatie over 4G frequenties

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie