13 juni 2013 KPN lanceert op 1 Juli een complete lijn nieuwe abonnementen

Onlangs heeft de KPN haar nieuwe abonnementen gepresenteerd waarbij de toestel lease is komen te vervallen. Vanaf 1 juli kan men kiezen uit abonnementen met bundels van 100 of 200 eenheden of een “Alles-in-één Mobiel”-bundel met één prijs voor onbeperkt bellen, sms’en en het gebruik van het 4G internet. Deze nieuwe abonnement structuur in voornamelijk ingegeven door de klanten van de KPN die meer duidelijkheid over de belkosten willen hebben.

Met deze nieuwe “data-centric” abonnementen geeft de KPN aan dat zij meer duidelijkheid bieden voor wat betreft de kosten van mobiel bellen en mobiel internetten. Bij het onbeperkt bellen wordt de 4G datasnelheid beperkt als de bundel geheel geconsumeerd is. De KPN verwacht dat, door de komst van het 4G netwerk, het gebruik van mobiel internet sterk zal gaan toenemen. De grote angst van consumenten is dat zij ongemerkt buiten hun bundel komen en dan voor extra (hoge) kosten komen te staan. Om deze reden schrapt de KPN het “buiten-de-bundel”-tarief, maar schakelt het de snelheid voor het mobiele dataverkeer automatisch terug naar 64/32 kbps als de consument zijn bundel heeft verbruikt.

Bij de lancering van deze nieuwe abonnementen, op 1 juli aanstaande, heeft de KPN ook extra’s in petto voor haar abonnees die ook andere diensten afnemen of waarvan meerdere personen binnen een huishouden een abonnement bij de KPN heeft. Zo ontvangen klanten, die een alles-in-1 pakket van de KPN hebben, een dubbele databundel (Ook van toepassing op belminuten en Sms’jes) en extra TV zenders. Als meerdere gezinsleden binnen een huishouden een abonnement bij de KPN nemen, ontvangen zij een korting van 10 euro per maand.

Binnen de abonnementen inclusief een handset hanteert de KPN nog drie categorieën: Het basis abonnement, het standaard abonnement en het luxe abonnement. Bij deze abonnementen blijft de abonnee, na afloop van het contract, eigenaar van het toestel. De bestaande toestel-lease contracten blijven voor de duur van het contract wel gehandhaafd

Het basis abonnement wordt in twee varianten aangeboden waarbij de klant kan kiezen uit een bundel met 100 of met 200 belminuten en een snelheid van het mobiele internet van 3,6/2,0 Mbps. De abonnementsprijs bedraagt 29 of 35 Euro per maand zonder toestel, 32.50 of 37.50 Euro per maand met een “Standaard” smartphone en 40 of 45 Euro per maand met een “luxe”  smartphone.

De KPN biedt de Samsung Galaxy Ace, Galaxy Fame en Sony Xperia E als basis toestel, de Galaxy S Advance, S III Mini en de HTC One SV als standaard toestel en de Galaxy S4, de HTC One en de iPhone 5 als luxe toestel aan.

Het “Alles-in-een Mobiel” abonnement biedt onbeperkt bellen en sms’en en wordt in vier vormen aangeboden. Het “Instap” abonnement biedt 500 MB (25/5 Mbps), het “Standaard” abonnement biedt 2 GB (25/5 Mbps) en het “Premium” abonnement biedt 4 GB (50/25 Mbps). Het mobiel internetten buiten de bundel is gratis maar de data snelheid is dan wel teruggebracht tot 64/32 kbps. Wel biedt de KPN de mogelijkheid om voor 5 Euro aanvullende databundels van 250 MB aan te schaffen. Afhankelijk van de toestelcategorie zijn de prijzen voor het instap abonnement 45, 47,50 of 55 Euro, voor het standaard abonnement 47,50, 52,50 of 65 Euro en het premium abonnement voor 55, 62,50 of 75 Euro.

Naast deze nieuwe abonnementen vernieuwt de KPN ook haar SIM-only abonnementen met dezelfde hoeveelheid belminuten en sms’jes, maar met een gehalveerde databundel. De kosten van deze abonnementen bedragen 37,50 euro voor het “instap” abonnement, 40,00 euro voor het “standaard” abonnement en 50,00 euro voor het “premium” abonnement.

De KPN onderscheid zich momenteel door een dekking van het 4G netwerk waarbij inmiddels 50 procent van Nederland van 4G dekking is voorzien. Naast het 4G netwerk biedt de KPN, in samenwerking met FON, landelijk een groot aantal WiFi hotspots. De verwachting is dat dit netwerk tegen eind 2013 volledig geactiveerd zal zijn.

Zie voor meer informatie ons KPN abonnement overzicht.

Bron: KPN, Emerce, Financiële Dagblad, Telecompaper en De Telegraaf

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie