17 juli 2013 NEC trekt zich mogelijk terug uit de smartphone markt

17 juli 2013

Het in financiële moeilijkheden verkerende Japanse elektronicaconcern NEC zal naar verluidt, door het afketsen van de overname door Lenovo, de smartphone markt gaan verlaten. Het bedrijf had de hoop, door het meerderheidsbelang van Lenovo, een financiële injectie te krijgen waarmee investeringen in onderzoek en ontwikkeling voor smartphones kon worden gedaan.

NEC en Lenovo hadden al een bestaand samenwerkingsverband op het gebied van personal computers. Vorige maand kondigde het Taiwanese Lenovo aan dat zij via een mogelijke joint venture activiteiten in de smartphone markt zouden opstarten. Geruchten brachten NEC in verband met deze joint venture.

NEC, dat met een marktaandeel van 5 procent sterk is vertegenwoordigd in Japan, heeft internationaal gezien weinig te betekenen in deze markt. In Japan wordt de markt sterk gedomineerd door de Apple met de iPhone en Samsung met de Galaxy serie. NEC heeft, met zijn derde plaats, een relatief sterke aanwezigheid in de Japanse markt.

“We maken verschillende overwegingen omdat de markt in een hoog tempo veranderd, maar er is nog niets besloten”, aldus een nieuwsbericht van NEC. Het bedrijf richt zich nu vooral op de verkoop naar conventionele mobiele telefoons en de speciale mobiele telefoons voor ouderen.

Tijdens het laatste Mobile World Congress (MWC) in Barcelona maakte NEC echter wel een sterke indruk met de presentatie van de Medias W N-05, een smartphone met twee 4.3-inch qHD schermen. De Medias W N-05 smartphone bevat een dual-core 1.5GHz processor, 1 GB RAM geheugen, 16 GB interne opslag, 8.1-megapixel camera en een 2.100 mAh batterij.

Het is nu maar de vraag of de innovatieve Medias W N-05 smartphone en zijn mogelijke toekomstige opvolgers nog ooit het levenslicht zullen zien.

Bron: NEC, ABC-CBN News, Japan Daily Express en Nikkei

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie