17 juli 2013 Google Maps maakt een comeback op iOS!

17 juli 2013

Tot vorig jaar, het moment dat Apple besloot een eigen kaartapplicatie te gaan gebruiken, was Google Maps de standaard kaartapplicatie voor de iPhone en de iPad. Apple had hiertoe besloten omdat Google te weinig moeite deed om een unieke iOS applicatie te bouwen en te onderhouden. Hiernaast speelt het feit dat Android de grote concurrent voor iOS is, een zeer belangrijke rol. De Apple kaartapplicatie bleek veel bugs en kaartfouten te bevatten en kon niet tippen aan de kwaliteit van Google Maps, waardoor Apple gedwongen werd om een alternatief te bedenken.

Vanaf vandaag kunnen gebruikers van de iPad een volwaardige Google Maps applicatie downloaden en installeren op hun iOS apparaat. De iOS Google Maps applicatie bevat veel nieuwe functionaliteiten zoals een specifieke interface voor de iPad, verbeterde navigatie met live verkeersinformatie updates en incidentmeldingen, een nieuwe methode op populaire locaties zoeken (Eten, Shoppen, Hotels enzovoorts), interessante aanbiedingen van favoriete merken via Google Offers, Stadstour met  360 graden beelden en Indoor maps (Vliegvelden, winkelcentra enzovoorts).

De Google Maps applicatie en de Google Maps update is vanaf vandaag beschikbaar voor iOS 6 of hoger. Ondanks dat deze versie officieel voor de iPad is ontwikkeld, blijkt het dat de Google Maps applicatie ook op de iPad mini en de iPhone werkt. Dus ga direct naar Apple’s App Store en download de wedergeboren iOS Google Maps applicatie!

Bron: iTunes, Google Maps, iClarified en ZDNet

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie