16 juli 2013 Windows Phone 8 krijgt ondersteuning tot 14 februari 2016

16 juli 2013

Om het Windows Phone 8 besturingssysteem aantrekkelijker te maken voor de zakelijke gebruikers heeft Microsoft de ondersteuning uitgebreid tot 36 maanden. Bij de lancering van het mobiele besturingssysteem in december 2012 gaf Microsoft ondersteuning tot juli 2014, een periode van 18 maanden. Door deze maatregel wordt het Windows Phone 8 besturingssysteem en het Windows 8 besturingssysteem aantrekkelijker gemaakt voor professionele toepassingen.

Helaas verandert er voor het Windows Phone 7.x besturingssysteem niets. Microsoft blijft de in februari uitgebrachte 7.8 update ondersteunen tot 9 september 2014. Echter in het geruchtencircuit wordt nog gesproken over één laatste grote update waardoor het mogelijk zal zijn dat de einddatum nog gaat opschuiven.

Binnen de ondersteuningsperiode zorgt Microsoft voor de beschikbaarheid van updates voor het besturingssysteem en de beveiliging. De distributie van de updates ligt echter in de handen van de providers of de fabrikant van de smartphone waardoor het kan zijn dat sommige updates niet beschikbaar komen. Het verkrijgen van de updates hangt hiernaast af van geografische beschikbaarheid (Land en Regio) en de hardware samenstelling van de smartphone.

Om het Windows Phone 8 besturingssysteem aantrekkelijker te maken voor de zakelijke gebruiker zal er binnenkort extra functionaliteit beschikbaar komen. Hierbij moet men denken aan onder andere S/MIME (Ondertekenen en versleutelen van mail), netwerkfunctionaliteiten (Firewall en VPN) en het beheer van het besturingssysteem (Certificaten, ongewenste updates en apps). Microsoft is druk bezig met de ontwikkeling van deze extra functionaliteiten (Enterprise Feature Pack) en verwacht deze in de eerste helft van 2014 te kunnen lanceren.

Volgens de meest recente cijfers van IDC heeft het Windows Phone besturingssysteem een marktaandeel van 3,2 procent op de smartphone markt. Met dit marktaandeel, dat 0.3 procent hoger ligt dan dat van Blackberry, neemt Windows Phone de derde plaats in. De  besturingssystemen Android (75 procent) en iOS (17,3 procent) blijven toonaangevend.

Bron: Microsoft, Automatiseringsgids, Windowsphone en WPCentral

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie