16 juli 2013 Path, het nieuwe sociale netwerk in opkomst

16 juli 2013

Net zoals bij de andere sociale netwerken kunnen gebruikers bij Path elkaar als vrienden toevoegen, media delen, chatten en posten. Hiernaast kan men vanuit Path ook direct de “Path Moments” posten op andere sociale media zoals Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare, and Tumblr. Ook kan men foto’s, statussen en commentaren (Krabbels, Comments) van Instagram, Facebook en Foursquare direct in Path importeren zodat alle herinneringen op één plaats bewaard kunnen worden.

Het verleden van Path kan wel als erg rumoerig omschreven worden. In februari 2012 stond het bedrijf midden in het nieuws omdat het veel kritiek te verduren kreeg omdat slordig omging met privé informatie van zijn gebruikers. Een jaar later (Februari 2013) kreeg het bedrijf een boete van 615 duizen Euro opgelegd door het FTC (Federal Trade Commission) omdat Path de privé gegevens van minderjarige gebruikers bewaarde. Het FTC eiste hierbij ook dat het privacy beleid van Path elke twee jaar geëvalueerd wordt. Path heeft hierna alle persoonlijke informatie verwijderd die zij met hun dubieuze praktijken in het verleden hadden verzameld.

Het bedrijf Path werd in november 2010 in San Francisco opgericht door Dave Morin (Voormalig executive van Facebook) en Shawn Fanning (De ontwikkelaar van Napster). In dezelfde maand werd de app gelanceerd en had binnen een jaar 30.000 gebruikers. In december 2011 werd de nieuwe Path app met aanzienlijk meer functionaliteiten gelanceerd waardoor het aantal gebruikers binnen een maand groeide naar 300.000. Voor de verdere ontwikkelingen kondigde het bedrijf in juni 2013 aan dat het op zoek is naar een financiering van 38.5 miljoen Euro.

Wanneer men de app opent ziet men, net zoals bij de andere sociale netwerken, de persoonlijke tijdlijn met daarin de updates van vrienden. Natuurlijk kan men reageren op deze statussen en, net zoals bij Facebook, een “Like” geven. Op Path is het voor gebruikers gemakkelijk om verschillende soorten updates te delen met hun vrienden. Onderin het scherm kan er gekozen worden voor de soort status, men kan een foto delen, de locatie laten zien, laten zien naar welke muziek men luistert, aangeven waar men aan denkt of laten zien wanneer men is gaan slapen of opgestaan. Hierbij kan men aan deze update een emotie koppelen zoals lachen, verbaasd zijn, verdrietig en een hartje. Als je Path dan koppelt aan Facebook, Twitter, Tumblr en Foursquare kan je de update ook delen op deze sociale media.

Conclusie: Zelf vind ik Path een leuk gebouwde app die gemakkelijk te gebruiken is. Omdat ik zelf al actief ben op verschillende andere sociale media, gebruik ik de app nauwelijks. Voor mij biedt Path weinig toegevoegde waarde.

Bron: Path, Belkostenwijzer en Wikipedia

Persoonlijke noot:

Mijn naam is Marieke, ben 20 jaar en woon in Dalerpeel (klein dorpje onderin Drenthe) en heb de opleiding Commerciële Economie afgerond. Binnenkort ga ik starten met de lerarenopleiding en hoop ik eind 2014 voor de klas te staan als docent economie. Ik ben erg geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met social media, gadgets en smartphone-applicaties. Ik ben enthousiast, nieuwsgierig en leergierig en wil graag andere mensen helpen waar ik dat kan. Daarnaast mag ik graag sporten en in de weekenden lekker stappen met vrienden. Ook blog ik regelmatig op mijn eigen blog www.mariekestrijker.nl en ben ik te vinden op Twitter: @mrrieke

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie