15 juli 2013 Onderzoek toont aan dat we de smartphone meenemen naar de meest vreemde plaatsen

15 juli 2013

Dat wij rare fratsen uithalen met onze smartphones mag duidelijk zijn. Maar wat is voor jou de meest blamerende situatie waarin je jouw smartphone hebt gebruik? Uit het onderzoek “2013 Mobile Consumer Habits”, uitgevoerd door Jumio, blijkt dat 10 procent van de gebruikers zegt de smartphone tijdens sex gebruikt te hebben. Sterker nog, in de categorie van jonge volwassenen in de leeftijd categorie van 18 tot 25 jaar zegt zelfs 20 procent de smartphone tijdens seks gebruikt te hebben. Het kan zijn dat de trilfunctie opwindend was, de wilde sexpartij op video werd gezet, of dat de seks werkelijk niets voorstelde. Ook bleek dat circa 12 procent van de ondervraagden de smartphone tijdens het douchen gebruikt en 19 procent druk aan het chatten of gamen was tijdens een kerkdienst. Een opmerkelijk feit is dat slechts 12 procent, van degene die de smartphone tijdens seks gebruikten, de smartphone als een obstakel zien voor een gezonde relatie.

Mensen zien tegenwoordig de smartphone als een onmisbaar item in hun dagelijks leven en nemen het toestel dan ook mee naar de meest vreemde plaatsen. Zo bleek bijvoorbeeld dat maar liefst 21 procent van de mensen de smartphone hebben gebruikt terwijl zij gebruik maakten van het toilet. Ongeveer 75 procent van de smartphone gebruikers wijkt zelfs niet verder dan 1,5 meter van hun toestel, een interessant gegeven voor de politie die hiermee het grootste deel van de criminelen kan oppakken door simpelweg de smartphone te traceren.

Een gevaarlijke ontwikkeling is dat meer dan de helft (55 procent) toegeeft de smartphone te gebruiken terwijl zij met de auto rijden en dat ruim 70 procent de smartphone heeft gebruikt terwijl zij aan het (brom)fietsen waren.

Enkele andere opmerkelijke bevindingen:

  • Meer dan 35 procent heeft de smartphone gebruikt tijdens het bekijken van een film in de bioscoop
  • Precies één-derde geeft toe de smartphone te gebruiken tijdens een etentje
  • Ongeveer 29 procent zegt stiekem de berichten, sms’jes en andere privé gegevens op de smartphone van een ander te lezen
  • Meer dan 60 procent maakt zich zorgen te maken over diefstal van persoonlijke gegevens uit de smartphone
  • Zeker 33 procent van de ondervraagden maakt zich zorgen dat iemand hun sociale netwerk hackt via de smartphone
  • 74 procent ervaart het mobiel betalen via apps als veilig

Bron: Jumio, NBC News, Yahoo Finance en Marketwatch

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie