16 december 2012 Telecom branche belangrijk voor de Nederlandse economie

16 december 2012

Uit onderzoek van Dialogic in opdracht van ICT Office blijkt dat de telecom branche erg belangrijk is voor de Nederlandse economie. De branche zorgt niet alleen zelf voor veel banen maar heeft ook indirect invloed op de werkgelegenheid. Daarmee is de telecom sector tegenwoordig onmisbaar voor een gezonde economie in Nederland.

In totaal is op het moment 7% van werkend Nederland werkzaam in de telecom branche. Omgerekend zijn dit ongeveer 500.000 mensen. Daarnaast zorgt de huidige technologie van de telecom branche ervoor dat andere sectoren in Nederland beter presteren waardoor er meer banen gecreëerdkunnen worden.

De telecom branche voegt daarnaast 1.5% toe aan het totale Bruto Binnenlands Product (BBP). Tussen 2005 en 2010 is in totaal 14.6 miljard euro geïnvesteerd binnen deze branche. Deze investeringen zijn vooral in het verbeteren van de infrastructuur. Zo zal sinds volgend jaar in Nederland een 4G mobiel netwerk beschikbaar zijn en sinds een aantal jaar wordt 3G internet aangeboden. Ook dit netwerk moest destijds worden aangelegd.

Dialogic geeft aan dat de telecom branche indirect verantwoordelijk is voor 25% van de economische groei in Nederland. Toch vinden er binnen de meeste Nederlandse telecombedrijven flinke bezuinigingen plaats. De economische crisis, verschillende ingrepen van de overheid en de als maar veranderende markt en eisen van de consument zorgen ervoor dat de telecom branche momenteel onder druk staat.

Niet alleen de Nederlandse telecombedrijven zelf doen aan een bezuinigingsronde. Ook het aantal investeringen in Nederlandse telecombedrijven neemt af. Dit kan op lange termijn nadelige gevolgen hebben voor de ontwikkeling van de Nederlandse economie. Uit de resultaten van het onderzoek uitgevoerd door Dialogic moet de Nederlandse telecom branche juist in deze crisis gestimuleerd worden

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie