Home / Apple / 15 juli 2013 De App Store van Apple is nog steeds een toonaangevend platform voor downloads en innovaties

15 juli 2013 De App Store van Apple is nog steeds een toonaangevend platform voor downloads en innovaties

15 juli 2013

Je kunt het je moeilijk voorstellen dat het slechts vijf jaar gelden was dat Apple’s App Store en het moderne iOS besturingssysteem in de markt gelanceerd werden. Deze lancering en de marketing strategie hadden zo’n grote impact op ons, dat het lijkt dat de App Store veel langer bestaat. Niet alleen veranderde Apple de mobiele wereld, de App Store was ook verantwoordelijk voor de trend die vorm geeft aan de hedendaagse mobiele markt.

De impact van Apple’s App Store is niet alleen beperkt gebleven tot het mobiele spectrum, maar heeft ook een enorme invloed gehad op de ontwikkeling van PC technologie en de manier waarop PC’s verkocht worden. Nog steeds verkeerd de ontwikkeling van PC hardware in een stroomversnelling, maar is hiernaast ook een sterke ontwikkeling gaande op het gebied van de draadloze infrastructuur en de ontwikkeling van software (Besturingssystemen en Apps).

Echter Apple’s marketing strategie van de ommuurde tuin, die in het begin juist de sterkste driver was voor de ontwikkeling van de Apple hype, is nu juist een belemmering voor Apple. Met iOS en de App Store heeft Apple de weg geëffend voor de komst van Android, Windows en Blackberry. Inmiddels heeft Android zich een leidende positie in de mobiele wereld toegeëigend en timmeren Windows en Blackberry hard aan de weg om hun marktaandeel te vergroten. Door deze marketing strategie heeft Apple zich geïsoleerd van de rest van de markt en heeft het bedrijf te maken met een langzaam dalend marktaandeel. Ondanks dat de App Store nog steeds een enorme omzet genereerd voor Apple, is Android nu een levensgroot gevaar geworden voor het voortbestaan van de Apple hype. Android en de Play Store hebben uitstekend gebruik gemaakt van het voorwerk van Apple en de App Store en zijn nu de meest populaire platformen in de wereld.

Apple’s App Store bevat momenteel bijna 1 miljoen apps verdeeld over 23 categorieën. Dik 238.000 ontwikkelaars, die samen meer dan 760 miljoen Euro uitbetaald hebben gekregen,  hebben een app voor Apple’s App Store uitgebracht. Per dag worden ongeveer 900 apps gelanceerd en was de maand mei 2013 de meest succesvolle maand met gemiddeld 1.053 nieuwe apps per dag. Hierbij moet wel vermeld worden dat ruim driekwart van de apps als zogenaamde “zombie-apps” in de App Store aanwezig zijn. Het betreft hier ongeveer 580.000 apps die nauwelijks worden bekeken en zelden worden gedownload. In mei 2013 bereikte Apple’s App Store de mijlpaal van 50 miljard downloads waarbij de gemiddelde inkomsten per app op 17,6 Eurocent ligt. Wereldwijd worden gemiddeld 800 apps per seconde gedownload wat neer komt op bijna 70 miljoen downloads per dag en een omzet van meer dan 12 miljoen Euro per 24 uur. Indrukwekkende gegevens die aantonen dat de App Store een uiterst succesvolle sales en marketing instrument is. Hiernaast verwacht Apple, door de komst van het 4G mobiele internet, dat het aantal downloads de komende maanden een enorme groei zal doormaken.

Bron: Apple, App Store, iosappstats.com, Daze Info en Tech2 India

Over Gerard

Zie ook

Zo breng je de maandelijkse kosten voor je mobiel omlaag

Hoge maandelijkse kosten voor je abonnement en het afbetalen van je dure mobiele telefoon zijn …

Geef een reactie