09 juli 2013 Ondanks de HTC One duikelde de verkoop van HTC met 83 procent

9 juli 2013

Afgelopen vrijdag heeft HTC de gecorrigeerde resultaten over het tweede kwartaal van 2013 bekend gemaakt. In het tweede kwartaal behaalde het bedrijf een omzet van 1.82 miljard Euro en een netto winst van 32.2 miljoen Euro. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013 zijn deze resultaten positief te noemen, echter ondanks de stijging van de winst was het uiteindelijke resultaat beneden de verwachtingen. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012 incasseerde het bedrijf een omzetdaling van 22 procent en een winstval van 83 procent.

In mei 2013 leek het erop dat het bedrijf, met de lancering van de HTC One, een sterke come-back zou maken. De HTC One was goed voor een verkoop van ruim 5 miljoen stuks terwijl de HTC First veel problemen heeft ondervonden waardoor de lanceren van deze smartphone voor onbepaalde tijd is uitgesteld.

In omzetresultaten bleek dat mei zelfs de beste maand sinds een jaar was, ondanks de interne onrust door het vertrek van Matthew Costello (Directeur Operations), Lennard Hoornik (President Directeur), Jason Gordon (Vice President Global Communications) en Kouji Kodera (Chief Product Officer). Hiernaast zijn er ook een aantal belangrijke marketing en sales kopstukken vertrokken naar concurrenten of zijn hun eigen bedrijf begonnen.

Aanvankelijk behaalde HTC, voornamelijk met de HTC One, goede verkoopresultaten in Azië. Echter werden deze resultaten door het verlies in marktaandeel in Noord Amerika en Europa en de toenemende concurrentie van low-cost aanbieders teniet gedaan met als resultaat een sterke daling in de winst.

Peter Chou (President Directeur) verklaarde tegenover de Wall Street Journal dat zijn bedrijf nu alles op alles zet om goede en nieuwe producten op de markt te zetten. Voor komend jaar wordt ook het marketing budget verdubbeld om het bedrijf een duidelijke profilering te geven tegenover de belangrijkste concurrenten (Apple, Samsung, Nokia etc.). Als eerste stap heeft HTC voor 18 juli aanstaande een persbijeenkomst gepland waar naar verwachting nieuwe (innovatieve?) smartphones gepresenteerd gaan worden. Er gaan geruchten rond dat HTC op deze datum de HTC One mini aan het grote publiek zal presenteren. Aangezien het alleen geruchten betreft zullen we moeten wachten tot 18 juli om te zien wat HTC ons voor gaat schotelen.

Bron: HTC, Wall Street Journal, Tech Digest en Forbes

Over Gerard

Geef een reactie