09 januari 2013 Vodafone wordt populairder bij iPhone gebruikers

9 januari 2013

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat T-Mobile en Vodafone gezamenlijk ongeveer de helft van de Nederlandse markt bedienen als het gaat om gebruikers. De derde grote speler op deze markt is KPN. Echter inclusief de marktaandelen van KPN dochters Hi en Telfort is KPN wel de grootste speler op deze markt met een marktaandeel van 32 procent.

Als de markt wordt bekeken in telefoon merken per provider blijkt dat T-mobile winst boekte op Sony gebruikers terwijl het inleverde op het aantal Apple gebruikers. Met 41 procent blijft T-mobile echter wel de marktleider als het  om het aantal Apple gebruikers. Vodafone boekte juist winst als het gaat om het aantal Apple gebruikers.

Aan het einde van het derde kwartaal van 2013 bezat 57 procent van de Nederlandse consumenten een smartphone op basis van een abonnement. Bij de pre-paid gebruikers was dit marktaandeel ongeveer 33 procent. Belangrijke factoren bij de aanschaf van aan smartphone zijn de maandelijkse kosten, de aanschafwaarde van het toestel en de promotieacties. Ook de ondersteuning van Wifi was een belangrijke factor bij de aanschaf van een toestel, 26 procent van de consumenten lieten deze factor meewegen bij de aanschaf van een toestel. Ongeveer één derde van de consumenten kocht de nieuwe smartphone los van een abonnement of een pre-paid pakket. Hetzelfde percentage ontving de nieuwe smartphone gratis bij het afsluiten van een abonnement.

Het gebruik van de mobiele diensten veranderd door het groeiende aantal smartphones. Nog steeds is het verzenden van SMS een belangrijke factor, echter staat deze dienst sterk onder druk door de online diensten als Whatsapp, Skype en andere instant messengers. Inmiddels meer dan één derde van de smartphone eigenaren gebruiken de smartphone voor het verzenden en ontvangen van e-mail. Verder spelen de sociale media, het gamen en het online bankieren ook een steeds belangrijkere rol. Gemiddeld besteden gebruikers van smartphone 95 procent van hun tijd in apps door en wordt 5 procent van de tijd gebruikt voor het online surfen.

Bron: Telecompaper, Tweakers, Smartphones NL, Opta

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie