08 januari 2013 De Apple app store bereikt de grens van 40 Biljoen downloads

8 januari 2013

Vandaag maakte Apple tijdens een persconferentie bekend dat zij sinds de lancering van de App Store in 2008 meer dan 40 Biljoen apps zijn gedownload. Meer dan de helft van deze downloads voor de iPhones, iPods en iPads vonden plaats in 2012. Apple maakte dit bekend naar aanleiding van de record maand December waarin meer dan 2 biljoen apps werden gedownload. Dit aantal zijn uitsluitend de unieke downloads want Apple heeft de updates en re-downloads hierin niet meeberekend.

Apple maakte ook bekend dat de App Store nu meer dan 775.000 apps bevat die door het netwek van app ontwikkelaars speciaal zijn ontworpen voor het iOS platform. De totale verkoop van deze iOS apps heeft sinds 2008 circa 8 biljoen euro opgeleverd. Hiervan ging meer ongeveer 5.6 biljoen Euro direct naar de ontwikkelaars van deze apps terwijl Apple hier zelf circa 2.4 biljoen Euro aan verdiend heeft.

Google maakte in September 2012 bekend dat er meer dan 25 biljoen app downloads hebben plaatsgevonden. De Google Play werd begin 2009 gelanceerd onder de naam Android Market. Statistieken geven aan dat Google Play hard op weg is om een volwaardige concurrent van Apple’s App store te worden. Prognoses geven aan dat Google Play medio half 2013 een assortiment met meer dan 1 miljoen apps heeft.

Google Play heeft hierbij het voordeel dat de apps aanzienlijk goedkoper zijn ten opzichte van de iOS apps. Ook wordt het Android platform door een breed gala van producenten ondersteund (Met name Samsung) waardoor een breder publiek kan worden bereikt. Hiernaast is Android een open platform dat veel vrijheden biedt voor het downloaden terwijl een Apple gebruiker de beschikking moet hebben over een Apple iOS toestel en iTunes.

Bron: Latinos post, Mobile Syrup, Gotta Be Mobile, Google Play en Apple

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie