01 april 2013 Wordt op donderdag 4 april een Facebook smartphone gelanceerd?

01 april 2013

Het lijkt erop dat de gigant in het sociale netwerken eindelijk op het punt is gekomen dat zij hun eerste stappen in de smartphone markt gaan nemen. Al geruime tijd gonsde het van de roddels en geruchten over de lancering van de Facebook smartphone. Facebook werkt hierin nauw samen met HTC. Deze smartphone, uitgerust met het Android besturingssysteem, zal zeer uitgebreide en geïntegreerde Facebook functionaliteit met zich meebrengen.

Met deze stap hoopt Facebook een sterke impuls te genereren in het aantal mobiele gebruikers die het sociale netwerk via het mobiele platform benaderen. Facebook streeft er al jaren naar om wereldwijd het grootste mobiele platform te worden. Hierbij profiteert HTC ook van deze ‘Lifestyle’ branding van Facebook omdat het bedrijf al geruime tijd te maken heeft met een teruglopend marktaandeel. Over het algemeen blijken consumenten de HTC smartphones af te wijzen op basis van de gemiddelde specificaties en de hoge prijsstelling. Eerder heeft een samenwerking tussen Facebook en HTC al geleidt tot de introductie van de HTC ChaCha en de HTC Salsa smartphones. Deze toestellen werden echter niet goed ontvangen door de consumenten en verdwenen in korte tijd geruisloos uit het assortiment.

Betrouwbare bronnen, die persoonlijk al kennis hebben gemaakt met de Facebook smartphone, omschrijven dit toestel als een op iPhone lijkend model met een 4,3 inch full-HD scherm. Verder is dit toestel uitgerust met een 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon dual-core processor, 1 GB RAM geheugen, 16 GB opslagcapaciteit, een 5 megapixel hoofdcamera en een 1,6 megapixel secundaire camera, WiFi 802.11 a/ac/b/g/n, Bluetooth versie 4.0 met A2DP, accelerometer, gyroscoop, nabijheidsmeter, digitaal kompas en NFC. Het toestel is geïnstalleerd met Android 4.1.2 besturingssysteem en ondersteund het 2G netwerk (Quad band 850, 900, 1800 en 1900 MHz), het 3G netwerk (Quad band 850, 900, 1900 en 2100 MHz HSDPA) en het 4G netwerk (LTE). Het Android 4.1.2 besturingssysteem is volledig geïntegreerd met Facebook functionaliteiten zoals een interactief Facebook startscherm, de Facebook app, Messaging, Foto uploading (Direct vanuit het cameramenu) en contactpersonen.

Het succes van deze smartphone is afhankelijk va het feit of het werkelijk ook een toegevoegde waarde heeft ten opzichte van de vele Facebook apps. Mocht dit niet het geval zijn dan zal deze smartphone alleen scoren bij de ‘Facebook-junkies’ die mogelijk alleen het Facebook geïntegreerde startscherm zullen adopteren zonder de Facebook smartphone aan te schaffen. In dit geval zullen de aanzienlijke investeringen van Facebook en HTC in rook opgaan.

Bron: Forbes, Telecompaper, BusinessInsider, Techcrunch, en Techtree

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie