ZTE stopt octo core processor in smartphone

28 november 2012

Tegenwoordig is het niet eens meer opvallend als je een smartphone tegenkomt met een quad core processor. Waar vroeger deze processoren enkel voor laptops geschikt waren, vind je ze nu overal in tablets en smartphones terug. Maar het moet natuurlijk sneller en beter.

Eerder werd al bekend gemaakt dat het Zuid-Koreaanse Samsung bezig was met het ontwikkelen van een octa core SoC voor smartphones. Het Chinese ZTE zal Samsung achter na gaan en haar eigen octa core smartphone op de markt brengen. Een octa core heeft twee keer zoveel reken kracht als een quad core omdat het acht processor kernen heeft.

Aanvankelijk ging men er vanuit dat het niet mogelijk zou zijn om een smartphone van zoveel processor kernen te voorzien omdat meer rekenkracht ook meer energie trekt van de batterij. Smartphones met een quad core en een octa core moeten dus beschikken over een batterij met erg veel capaciteit anders is de smartphone niet bruikbaar. De batterij zou namelijk om de haverklap leeg zijn.

ZTE heeft hier kennelijk een oplossing voor gevonden. Het Chinese bedrijf geeft namelijk aan dat de ZTE Apache, een toestel dat in de planning staat voor 2013, over deze octa core SoC zal beschikken. Naast een extreem krachtige processor heeft de ZTE Apache ook nog eens een volledig HD beeldscherm waardoor er nog meer druk op de batterij komt te staan. HD schermen vergen namelijk ook veel energie van de batterij. We zijn benieuwd hoe ZTE deze complicaties heeft weten op te lossen.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie