Grootgebruikers belminuten: Waar kun je het best terecht?

24 november 2012

Vandaag de dag wordt bellen met een mobieltje steeds minder populair. Je kunt namelijk met de smartphones van tegenwoordig SMS’en, Whatsappen, E-mailen of Twitteren. Gemiddeld worden er dus steeds minder belminuten gebruikt en de meeste providers in Nederland spelen hier op in. Zo bieden de meeste providers minder belminuten aan in ruil voor extra datalimiet of onbeperkt SMS’jes.

Maar hoe zit het dan voor iedereen die nog ouderwets de telefoon op pakt om te bellen? Als je meer dan 20 uur per maand belt, zul je er vast achter zijn gekomen dat je bij de meeste providers de hoofdprijs betaald. De meeste providers hebben namelijk geen abonnementen waarbij veel belminuten gemaakt kunnen worden waardoor je dus al snel op extra kosten gejaagd wordt.

Een provisorische workaround voor dit probleem is meerdere abonnementen afsluiten en dan continu simkaarten wisselen. Je betaalt nu helaas extra vaste lasten vanwege het extra abonnement en je zult een eigen administratie er op na moeten houden om te weten op welk moment je van SIM kaart moet wisselen. Niet handig dus.

Gelukkig zijn er twee mogelijkheden in Nederland om toch nog voor een betaalbare prijs veel te kunnen bellen. De eerste optie is het XXL abonnement van Simyo. Simyo heeft dit abonnement sinds kort beschikbaar gesteld. Voor 35 euro heb je 1250 belminuten en 500 MB datalimiet. De tweede optie is een onbeperkt bellen abonnement af te sluiten. Bij KPN kost dit 40 euro per maand, bovenop de standaard abonnement kosten van 10 euro.

Sinds kort bieden ook de andere providers deze optie aan. voor zo weinig geld. Er zit binnen de prijs – nog geen 35 euro per maand – ook nog een databundel van 500 mb bij. En, niet onbelangrijk, de belbundel is maandelijks op te zeggen of te wijzigen.

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie