Sim-only in Nederland.

Door de veranderende wetgeving in Nederland is de concurrentie op het gebied van sim-only abonnementen sterk toegenomen. Waar eerst de gespecialiseerde sim-only providers zoals Simpel, Simyo en Youfone dit marktsegment domineerden, zijn het nu de reguliere providers die zich op deze markt richten. Vanaf volgend jaar mogen de providers geen abonnement inclusief toestel aanbieden. Hierdoor zullen vanaf 2017 alleen nog maar sim-only abonnementen worden aangeboden. Vooral omdat de prijzen van een sim-only abonnement zeer aantrekkelijk zijn, maken steeds meer consumenten gebruik van deze abonnementen. Door de enorme groei in het aanbod van de sim-only abonnementen is het moeilijk om het juiste abonnement aan te schaffen. Hoog tijd om je door gespecialiseerde sites zoals mobiel.nl en sim.nl goed te laten informeren over een sim-only abonnement.

Sim-only abonnementen zijn populair:

Omdat het toestel niet is inbegrepen in het abonnement vallen de kosten voor deze abonnementen zeer voordelig uit. Door de aanzienlijk lagere tarieven voor bellen, internetten en sms’en hebben de bezitters van deze sim-only abonnementen te maken met lage maandbedragen. Veelal blijkt dat het aanschaffen van een los toestel en een sim-only abonnement goedkoper is dan een abonnement met toestel. Uit een recentelijk onderzoek van Deloitte (Juni 2016) is gebleken dat ruin 42 procent van de Nederlander gebruik maakt van een sim-only abonnement. Het marktaandeel van sim-only bedraagt in totaal 56 procent van alle mobiele abonnementen. Hiernaast blijkt ook dat de toestellen van Apple en Samsung het erg goed doen in de tweedehands markt. De markt waar een groot deel van de houders van een sim-only abonnement hun toestel vandaan halen.

Voordelen sim-only abonnementen:

De sim-only abonnementen bieden doorgaans aantrekkelijke voordelen ten opzichte van de reguliere abonnementen. De lage kosten zijn de voornaamste reden waarom de sim-only abonnementen zo populair zijn. In Nederland zijn er bijna 60 aanbieders van de sim-only abonnementen waardoor de prijzen van deze abonnementen flink onder druk staan. Dat de meeste sim-only abonnementen een opzegtermijn hebben van één maand is een tweede belangrijke reden. Bij de reguliere abonnementen dient men zich aan de contractduur van 12 of 24 maanden te houden. Afkopen van een dergelijk contract blijkt doorgaans zeer onvoordelig te zijn. De derde reden is dat de sim-only abonnementen zeer flexibel zijn en per maand naar boven of naar beneden kunnen worden bijgesteld. De laatste reden waarom sim-only abonnementen zo populair zijn is dat de gebruiker zijn oude en vertrouwde toestel kan blijven gebruiken. Je moet er wel op letten dat jouw toestel simlockvrij is.

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie