Zakelijk abonnement?

Wil je van een zakelijk abonnement naar een particulier abonnement overstappen? Lees dan hier wat de veranderingen zijn.

Wat is het verschil tussen een zakelijk en een prive abonnement?

Het zakelijke abonnement is ingericht op zakelijk gebruik. Hierbij zijn de diensten en voorwaarden anders zoals het gebruik van mobiel internet uit je bundel in het buitenland. Een particulier abonnement is ingericht op privégebruik.

Wat verandert er?

Je telefoonrekening zal niet meer door het bedrijf betaald worden. Je krijgt en betaalt hem nu zelf. Misschien ben je erg tevreden over je huidige zakelijke provider, maar is die niet de betaalbaarste. Het is dan ook geen schande als je niet weet welk formaat bundels nu bij jou gaan passen als je een particulier abonnement neemt.

Er zijn veel verschillende providers, maar voor welke moet je kiezen? Er zijn providers met een sim only abonnement dat net als bij Simyo maandelijks opzegbaar is. Hierdoor zit je niet vast aan het abonnement. Ook kan je bij providers als Simyo de abonnement maandelijks aanpassen naar belgebruik.

Een nieuwe telefoon uitzoeken

Als je een telefoonabonnement hebt van je werkgever, dan zit daar meestal een telefoon bij. Deze telefoon is meestal in bruikleen. Stap je over naar een particulier abonnement, dan dien zelf op zoek te gaan naar een nieuwe telefoon. Lees op het Simyo blog waar je bij het uitzoeken van een smartphone op kunt letten.

Hoe zit het met nummerbehoud?

Ondanks dat je een ander abonnement neemt, hoeft het niet zo te zijn dat je je telefoonnummer ook kwijt bent. Stond het contract op naam van het bedrijf? Dan heb je toestemming nodig van je werkgever om het nummer over te nemen. Voor een zakelijke aanvraag nummerbehoud heb je daarom ook het klantnummer van de aansluiting nodig. Heb je toestemming? Dan kun je dit opvragen bij je werkgever. Stond je eigen naam op het contract van je zakelijke abonnement?

Dan kun je je nummer altijd meenemen naar een ander abonnement. Houd wel rekening met een opzegtermijn van drie maanden. Je kan natuurlijk er ook voor kiezen om een nieuw nummer te nemen. Hiermee houd je je nieuwe nummer privé en ontvang je geen werkgerelateerde telefoontjes meer. Het kan een voordeel zijn.

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie