Mini update Windows Phone 8 opkomst

12 december 2012

Binnenkort zal een mini update voor het Windows Phone 8 uitgerold worden. Microsoft verhelpt hiermee een aantal problemen waar gebruikers van het eerste uur melding van gemaakt hebben. Alhoewel de officiele change log niet aangekondigd is, geeft Microsoft aan dat er onder andere nieuwe SMS functies toegevoegd worden en zal na de nieuwe update WiFi ingeschakeld blijven in de standby modus.

Vooral het uitschakelen van WiFi wanneer een Windows Phone 8 toestel in standby modus werd gezet werd door veel gebruikers als lastig ervaren. Deze optie is aanvankelijk ingebouwd om energie te besparen. Het probleem is dat apps zoals Skype en WhatsApp niet meer onder standby modus werken omdat deze apps een internet verbinding nodig hebben. Wanneer de WiFi uitgeschakeld wordt, vallen deze apps dus ook uit.

Na de update kun je nu dus zelf kiezen of je wilt dat de standby modus de WiFi verbinding uitschakelt. In het instellingen menu zal een mogelijkheid komen om dit aan of uit te zeten.

Daarnaast maakt de update het ook mogelijk om automatisch een SMS’je te sturen als antwoord. Zo kun je bijvoorbeeld een telefoongesprek weigeren en automatisch een SMS’je laten sturen om te laten weten dat je niet bereikbaar bent.

De update zal eerst worden uitgerold naar de HTC 8X maar zal ook voor de andere toestellen beschikbaar zijn die op Windows Phone 8 draaien. De Nokia Lumia 920 bijvoorbeeld moet nog naar Nederland geleverd worden dus waarschijnlijk moeten Nederlandse gebruikers van dit toestel nog even wachten voordat de update beschikbaar is maar wat in het vat zit, verzuurt niet.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie