13 december 2012 Apps uit de Google Play Store: nu via de maandelijkse rekening

13 december 2012

Vind jij het ook zo vervelend dat je apps voor jouw Android smartphone in de Google Play Store alleen via een creditcard kunt aanschaffen? Mocht jij jouw abonnement bij Vodafone hebben afgesloten dan heb je geluk want Vodafone geeft aan dat het binnen een paar maanden mogelijk zal zijn om apps aan te schaffen en de kosten van deze apps op de maandelijkse telefoonrekening te schuiven.

Een dergelijke optie wordt ook wel “carrier billing” genoemd en is momenteel al beschikbaar voor smartphones die draaien op het BlackBerry, het Windows Phone en het oudere Ovi besturingssysteem. Binnenkort zal Android aan dit rijtje worden toegevoegd. Interessant nieuws omdat er momenteel veel meer Android gebruikers zijn dan gebruikers van de bovenstaande drie systemen.

Vodafone geeft aan dat zij nog niet de knoop door hebben gehakt hoe ze dit technisch gezien willen regelen. De Google Play Store staat namelijk toe dat een Google account op meerdere toestellen inlogt. Vodafone laat echter weten dat momenteel alle geruchten over de technische details van carrier billing voor Android smartphones met een korrel zout genomen moet worden.

Vodafone verwacht dat de mogelijkheid om te betalen voor apps via een maandelijkse rekenign een groot succes zal worden voor Android smartphones. Het aandeel Android smartphones is namelijk stukken groter dan bijvoorbeeld de BlackBerry. Daarnaast zal deze mogelijkheid namelijk vooral gebruikt worden door mensen die geen creditcard hebben. Dat zijn met name jongeren en de kans is groter dat deze een Android toestel hebben.

Ben jij van plan om straks gebruikt te maken van deze mogelijkheid of betaal jij liever elke app apart met de creditcard?

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie