Bereik mobiele telefoons beinvloed door overmaat aan sneeuw

11 december 2012

Zoals het er naar uit ziet wordt het deze winter weer een koude winter. De afgelopen paar jaar wordt Nederland namelijk geteisterd door een overmaat aan sneeuw en temperaturen die flink onder het vriespunt zakken. Naast het feit dat de gemeente elk jaar weer opnieuw te weinig zout op voorraad heeft en dat het openbaar vervoer vast komt te staan, heeft het koude weer in Nederland ook gevolgen voor jouw mobiele telefoon.

De telecom provider Vodafone heeft alvast het zekere voor het onzekere genomen en aangekondigd dat de overmaat aan sneeuw in Nederland kan zorgen voor eventuele problemen met de mobiele telefoon. Ze verwachten geen storingen maar geven wel aan dat de verbinding minder stabiel zal zijn. In de praktijk zal dit leiden tot het wegvallen van gesprekken en internet verbinding.

De stabiliteit van het mobiele netwerk wordt bij het vallen van veel sneeuw in gevaar gebracht omdat een aantal zendmasten in Nederland via de lucht verbinding met elkaar maken. Wanneer er veel sneeuw valt, werkt deze verbinding minder goed. Het resultaat is dat jouw 3G internet traag kan zijn. Daarnaast is de kans groter dat het gesprek uit valt.

Ook KPN en T-Mobile geven aan dat het mogelijk is dat de komende dagen het netwerk minder stabiel is. Beide telecom providers geven aan dat zij geen storingen verwachten tenzij er naast sneeuw ook onweer voorspelt wordt.

Mocht jij dus problemen hebben met de internetverbinding van jouw smartphone of mocht het gesprek vaker uitvallen, dan hoef je in ieder geval de schuld niet bij jouw toestel neer te leggen maar bij het weer. Zo houden wij jou op de hoogte!

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie