Wat kunnen wij verwachten van de iPhone 7?

De geruchtenstroom over de iPhone 7!

iPhone 7
Het mogelijke design van de iPhone 7

Zoals elk jaar komen zo vlak voor de zomervakantie de geruchten over de nieuwe iPhone op gang. Honderden kenners en marktanalisten publiceren hun vindingen en speculaties waardoor er flink voeding wordt gegeven aan de discussie over de nieuwe iPhone die in het najaar door Apple gelanceerd zal gaan worden. Logica en de chronologie van de modelnamen dicteert wel dat we hier spreken over de iPhone 7. Er zijn echter wel onbevestigde geruchten dat Apple dit nieuwe model mogelijk de naam iPhone Pro zal meegeven. Ondanks alle geruchten zullen we pas in het najaar, tijdens de lancering van de iPhone 7 of de iPhone Pro, zekerheid krijgen. Hoe dan ook, we hebben het hier over de lancering van het nieuwe geheimzinnige vlaggenschip van Apple die elk jaar weer de verbeelding iedere kenner tot het uiterste zal prikkelen.

iPhone 7 modellen:

Vanuit verschillende bronnen hebben we informatie over de iPhone 7 verzameld zodat we een redelijk beeld hebben wat we van de nieuwe iPhone 7 kunnen verwachten. Zoals bij elke lancering van een nieuwe iPhone van Apple kunnen we ook dit jaar weer twee modellen verwachten: De iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Hierbij zal de iPhone 7 voornamelijk gericht zijn op de “main stream” gebruikers terwijl de iPhone 7 Plus zijn opwachting bij de “high end” gebruikers zal maken.

Design:

Ondanks dat Apple nog steeds aan het design van de iPhone 7 werkt melden de geruchten dat het design nagenoeg gelijk zal zijn aan het design van de iPhone 6s. Apple heeft echter wel de antenne banden, die over de achterzijde van het toestel lopen verwijderd. De antennebanden aan de bovenzijde, onderzijde en de zijkanten van het toestel blijven echter behouden. De voorzijde van het toestel zal met enkele cosmetisch upgrades een strakker uiterlijk krijgen. De iPhone 7 zal met een dikte tussen de 6 en 6.5 mm het dunste iPhone model worden. Deze dikte, die 1 mm dunner is dan de iPhone 6s, is vergelijkbaar met de dikte van de iPad Air 2. Hiervoor wordt de aansluiting voor de headset (3.5 mm plug) verwijderd en zal de headset via de lightning connector of via Bluetooth moeten worden aangesloten.

Scherm:

Het schijnt dat Apple gebruik zal blijven maken van het bekende IPS scherm met LED achtergrondverlichting die we al bij de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zagen. De iPhone 7 zal worden uitgerust met een 4.7 inch IPS scherm terwijl de iPhone 7 Plus een 5.5 inch scherm zal bevatten. Ook de hoge resolutie van 401 pixels per inch zal gehandhaafd en mogelijk zelfs verhoogd worden.

Processor:

Naar verwachting zal de iPhone 7 worden uitgerust met een dual-core A9-chipset met 64-bits architectuur en geïntegreerde M9-bewegings­coprocessor terwijl de iPhone mogelijk met een quad-core A10 chipset zal worden uitgerust..

Intern geheugen:

Net zoals in 2014 het geval was, zal Apple waarschijnlijk het interne geheugen verdubbelen waarbij de iPhone 7 een opslagcapaciteit van 256 GB zal hebben en de iPhone 7 Plus mogelijk zelfs 512GB aam intern geheugen zal bevatten. Ook het ROM geheugen zal een upgrade krijgen naar 3GB voor de iPhone 7 en 4GB voor de iPhone 7S.

Overige hardware:

Geruchten spreken over een extra paar luidsprekers die aan de bovenzijde van het toestel zijn geïntegreerd in het design. Ook is het design aangepast voor een nieuwe 10-megapixel camera die voorzien is van twee DSLT lenzen voor de optische zoom functie. De mogelijkheid bestaat dat Apple gebruik zal gaan maken van een LinX camera voorzien van uitgebreide 3D technologie. De LinX camera’s zijn aanzienlijk kleiner dan die van de concurrenten waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het smalle design van de iPhone 7. Door een upgrade van de interne hardware zal Apple waarschijnlijk veel aandacht besteden aan het terugdringen van het energieverbruik van de iPhone 7. Hierbij zal er ook een upgrade van de 6.61Whr batterij naar de 7.04Whr batterij plaatsvinden waardoor de gebruiksduur met ongeveer 15% verlengd wordt.

De iPhone 7:

Ten opzichte van zijn voorganger zal de iPhone 7 geen schrikbarende veranderingen te zien geven. Buiten de te verwachte upgrade van de processor, het interne geheugen en mogelijk de camera, zal de iPhone 7 “slechts” een logische upgrade zijn van de iPhone 6. Natuurlijk zullen er nieuwe innovatieve technologieën toegepast worden en zal de lancering van iPhone 7 mogelijk gelijktijdig plaatsvinden met de lancering van het besturingssysteem iOS 10. De combinatie van nieuwe innovatieve hardware en iOS 10 zal extra functionaliteit aan de iPhone 7 toevoegen. Als Apple inderdaad de LinX camera zal toepassen, zal 3D fotografie mogelijk tot de nieuwe functionaliteit behoren. Hoe dan ook, het zijn slecht nog geruchten en alleen de tijd zal ons leren hoe de nieuwe iPhone 7 er werkelijk uit zal zien.

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie