iPhone 7s of iPhone 8?

Fans van Apple en iPhone moeten waarschijnlijk nog tot september 2017 wachten op de nieuwe iPhone 8. In de tussentijd loopt de verkoop van de smartphones van CEO Tim Cook gestaag terug. De iPhone 7 is voor veel Apple gebruikers een tegenvaller qua verschijning. Bij de lancering van dit toestel werd al bekend gemaakt dat er 20% minder exemplaren gemaakt zouden gaan worden dan men vooraf bedacht had. Nu is bekend geworden dat het bedrijf de productie nog eens 10% omlaag schroeft. Dit heeft zowel betrekking op de iPhone 7 als de iPhone 7 Plus alhoewel van deze laatste de meeste exemplaren verkocht werden dankzij de dubbele camera. Daar ligt ook meteen een probleem aangezien camerasensoren moeilijk te maken zijn. Hierdoor lag de productie van de iPhone 7 Plus sowieso al niet op peil.

Teruggeschroefde productie iPhone 7

Een ander deel van het besluit de productie te verlagen, is gebaseerd op de slechte verkoop van de iPhone 6s. Sowieso zijn de s modellen van Apple voor veel mensen geen reden tot aanschaf omdat het model vaak weinig zichtbare verbeteringen toont ten opzichte van hun voorganger. Mensen willen toch zien waar ze voor betalen en de verbeteringen zitten hem vaak in kleinere zaken. De verwachtingen zijn dan ook dat Apple dit jaar meteen de iPhone 8 lanceert zonder daarvoor eerst een iPhone 7s uit te brengen. De iPhone 8 moet dan ook wel fantastisch zijn en voorzien van super vernieuwende mogelijkheden.

De nieuwe iPhone 8

De geruchten zijn dat het toestel voorzien is van een OLED scherm, glazen behuizing en een edge-to-edge display. Apple is al langer bezig met flinterdunne OLED (Organic Light Emitting Diode) schermen. Deze schermen zijn momenteel de grote concurrent aan het worden van de bekendere LCD schermen. Dit aangezien ze zonder achtergrondverlichting kunnen functioneren, hetgeen ervoor zorgt dat apparaten veel minder stroom verbruiken. Ook de kijkhoek van het beeld is beter dan bij LCD. De glazen behuizing is afgeleid van de gitzwarte iPhone 6. Het nadeel van deze glossy iPhone is de hoge krasgevoeligheid ervan, vandaar dat de iPhone 8 waarschijnlijk een glazen behuizing krijgt.

Nog meer heerlijke geruchten

Andere geruchten gaan over het verdwijnen van de thuisknop zodat het scherm vergroot wordt en de knop in het scherm geïntegreerd zal worden. Ook zijn er speculaties over de ontwikkeling van een draadloze oplader. Binnen een afstand van 10 meter van het oplaadstation zou de iPhone 8 oplaadbaar moeten zijn. Dat vergroot natuurlijk de technische mogelijkheden van telefonie tot op heden. Daartoe behoort ook de 3D iris scan waarmee je te telefoon aan de hand van je ogen kunt ontgrendelen. Er komen wellicht ook speciale mogelijkheden voor linkshandige mensen op de iPhone 8. Zo te horen is dit alles echt wel het wachten waard!

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie