Home / Algemeen Telecom Nieuws / Hoe kan men de kosten van een abonnement laag te houden?

Hoe kan men de kosten van een abonnement laag te houden?

In het dagelijks leven neemt het gebruik van de mobiele telefoon een steeds belangrijkere plaats in. Echter terwijl de mobiele abonnementen door hevige concurrentie en nieuwe technologieën steeds voordeliger worden, zijn er andere zaken die jouw abonnement wel eens erg duur kunnen maken. Tijd om jou beter te informeren omtrent de kosten en het beheer van de kosten van jouw mobiele abonnement. Natuurlijk kan je ook op de websites mobiel.nl en sim.nl uitvoerig alle beschikbare abonnementen met elkaar vergelijken waardoor het mobiel bellen en internetten voor jou aantrekkelijker en voordeliger kan worden.

Type abonnement:

Bij het afsluiten van een abonnement is het in sommige gevallen interessant om een zakelijk abonnement af te sluiten. Zeker als je zelfstandig ondernemer bent, zoals de vele ZZP’ers die ons land rijk is, biedt een zakelijk abonnement grote voordelen ten opzichte van een particulier abonnement. Als ondernemer kan je dan bijvoorbeeld de BTW over de abonnementskosten en de aanschaf van een mobiel toestel aftrekken. Hiernaast kan je de kosten voor het mobiel bellen en internetten ook als aftrekpost opvoeren omdat deze altijd als zakelijke kosten worden beschouwd. Een ander voordeel is dat enkele providers geen aansluitkosten in rekening brengen als je een zakelijk mobiel abonnement aanschaft. Ook bieden zij meestal een uitgebreide helpdesk en worden eventuele storingen gegarandeerd binnen 24 uur opgelost. In tegenstelling tot de particuliere gebruiker heb je als ondernemer veel financiële voordelen als je een zakelijk mobiel abonnement afsluit.

Mobiel bellen:

Het besparen op de kosten van mobiel bellen begint natuurlijk al bij de aanschaf van een abonnement. Voordat je een abonnement aanschaft is het belangrijk om jouw mobiele belgedrag en internetgebruik in kaart te brengen. Hierdoor kan je gericht op zoek gaan naar een mobiel abonnement dat ook werkelijk aansluit op jouw mobiele belgedrag en internetgebruik. Als je gemiddeld 200 minuten per maand belt ga je natuurlijk geen abonnement met 500 belminuten aanschaffen. Hiernaast zijn de voorwaarden van de verschillende abonnementen ook belangrijk. Zo kan een provider bijvoorbeeld een vast starttarief per gesprek in rekening brengen en kunnen de gesprekskosten per minuut in plaats van per seconde in rekening gebracht worden. Ook moet je je afvragen of je de overgebleven belminuten en datavolume mee kan nemen naar de volgende maand of dat deze vervallen aan het einde van de maand? Bij een abonnement inclusief toestel is het weer belangrijk om te weten hoeveel je voor dit toestel maandelijks betaald en of het toestel aan het einde van de contractperiode ook jouw eigendom wordt.

Mobiel internet:

Bij een smartphone is het gebruik van mobiel internet natuurlijk onvermijdelijk. Hierbij moet je goed weten hoe en wanneer je gebruik maakt van het mobiele internet. De databundel van het mobiele abonnement maakt het mogelijk om altijd en overal gebruik te kunnen maken van het mobiele internet. Echter op veel publieke plaatsen is draadloos internet (WiFi) beschikbaar waardoor je geen gebruik hoeft te maken van jouw databundel. Steeds meer organisaties zoals bedrijven, restaurants en sportverenigingen bieden kosteloos WiFi waardoor je het verbruik van jouw databundel aanzienlijk kan terugdringen. Bekijk daarom hoe, wanneer, waar en op welk tijdstip je gebruik maakt van het mobiele internet.

Vakantie:

Één van de grootste kostenposten bij een mobiel abonnement zijn de kosten die je maakt voor het gebruik van mobiele diensten (Bellen en Internetten) in het buitenland. Deze kosten kunnen wel eens ongemerkt aanzienlijk uit de hand lopen waardoor je een maand na jouw heerlijke vakantie wordt geconfronteerd met een gigantische nota voor jouw mobiele abonnement. Dus als je op vakantie gaat is het belangrijk om te weten wat de kosten van jouw mobiele gebruik in het buitenland zijn. Bij de meeste providers kan je een speciale buitenlandbundel aanschaffen waardoor het bellen en internetten in het buitenland redelijk voordeliger kan worden. Hoe dan ook, het bellen en internetten in het buitenland is altijd kostbaar waardoor de kosten voor jouw mobiele abonnement aanzienlijk kunnen toenemen. Binnen de Europese unie worden de kosten voor het gebruik van mobiele diensten gereguleerd door het Europees parlement. Door deze politieke invloed zijn de kosten voor mobiel gebruik de laatste jaren al flink gedaald. Het Europees parlement heeft het streven om tegen het einde van 2017 de (internationale) roamingkosten geheel af te schaffen waardoor de kosten voor het mobiel bellen en internetten in het buitenland vergelijkbaar worden met de tarieven die binnen jouw abonnement worden gehanteerd.

Verstandig gebruik van de databundel:

Veel gebruikers hebben een te grote databundel ten opzichte van hun datagebruik. Hierdoor zijn de kosten voor het mobiel internetten direct al een stuk hoger dan de werkelijke kosten. Als je hierbij dan ook verstandig gebruik maakt van het mobiele internet kan je de kosten nog verder terug dringen. Het begint natuurlijk met het zo veel mogelijk gebruik maken van beschikbare WiFi netwerken waardoor je minder gebruik maakt van jouw databundel. Echter als er geen WiFi netwerk beschikbaar is moet je verstandig omgaan met de mogelijkheden van het mobiele internet. Voorkom het bekijken van HD videostreams (Verbruik van 5 tot 6MB per minuut), Videogesprekken (Verbruik van 2,5 tot 3MB per minuut), Muziekstreams (Verbruik van 1 tot 2MB per minuut), het spelen van online games (Verbruik van 1 tot 2MB per minuut) en het uploaden van media.

Onnodige aankopen:

De populariteit van het online shoppen neemt steeds grotere vormen aan. Iedereen die de beschikking heeft over mobiel internet en een smartphone kan snel en eenvoudig een aankoop doen in één van de talloze webshops die het internet rijk is. De commercie is steeds prominenter aanwezig waardoor de verleiding om een product online aan te schaffen erg groot is geworden. Zo kan je snel en eenvoudig een abonnement afsluiten bij diverse online services waardoor jouw smartphone nog functioneler lijkt te worden en kan je betrekkelijk eenvoudig online accessoires voor jouw smartphone kopen. Echter de kosten van deze online aankopen kunnen wel eens erg duur uitvallen.

Het beheren van de kosten voor mobiel bellen en internetten:

Met de bovenstaande tips heb je de mogelijkheid om de kosten van het mobiele abonnement aanzienlijk terug te dringen. Door alleen al bewust om te gaan met het mobiele internet kan de gemiddelde gebruiker per maand zeker 250MB op de databundel besparen. Als je hierbij ook de kosten voor het mobiel bellen terug kan dringen, wordt het misschien tijd om het mobiele abonnement aan te passen. Eigenlijk komt het er op neer dat je zelf verantwoordelijk bent voor de kosten die je maakt voor het mobiel bellen en internetten.

Over Gerard

Zie ook

Zakelijk VoIP en Onbeperkt bellen

De voordelen van Zakelijk VoIP en onbeperkt bellen Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om te …

Geef een reactie