Een mobiel abonnement voor het hele gezin

Tegenwoordig is het heel normaal dat tieners een mobiele telefoon hebben. Het abonnement staat op naam van de ouders, die ook de rekening betalen. Ieder familielid heeft nu vaak nog een eigen abonnement, waardoor de kosten flink kunnen oplopen. Daar is een oplossing voor: een mobiel abonnement voor het hele gezin.

Behoefte aan een gezinsabonnement

Gezinsabonnementen raken steeds meer in trek. Vorig jaar vroegen onderzoekers aan huishoudens of zij zouden overstappen op een mobiel abonnement voor het hele gezin. Maar liefst 62 procent van de gezinnen gaf aan er wel iets in te zien. De voorwaarde was dan wel dat het mobiele abonnement goedkoper is dan de huidige abonnementen samen.

Bij zo’n abonnement kunnen alle gezinsleden samen één bundel delen, terwijl ze wel gebruikmaken van verschillende toestellen met verschillende simkaarten. Voor ieder gezinslid geldt een basistarief. Bovenop dat tarief kan een abonnement worden aangesloten met een extra grote bundel. Zo kunnen gezinnen samen tot wel 10 gigabyte aan data verbruiken.

Kiezen voor een toestel en een abonnement

Of een gezinsabonnement een goed idee is, hangt af van hoe de mobiele telefoon wordt gebruikt. Daarbij speelt de leeftijd bijvoorbeeld een grote rol. Daarnaast verschillen ook de wensen voor een mobiel toestel als de kinderen wat ouder zijn. We maken daarom een onderscheid tussen basisschoolkinderen en middelbare scholieren. Op MobielAbonnement.nl kun je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

Basisschoolkinderen en mobiele telefonie

Baisschoolkinderen gebruiken hun telefoons vooral om spelletjes te spelen. Daarnaast gebruiken ze het om af en toe even naar huis te bellen of te WhatsAppen met vriendjes en vriendinnetjes. Het hebben van een mobiele telefoon geeft ouders vaak een veilig gevoel; de kinderen zijn immers op ieder moment van de dag bereikbaar.

Over het algemeen geldt dat jonge kinderen nog geen eigen smartphone hebben. Ze gebruiken meestal een vorig toestel van een ouder. Wie het kind een nieuwe telefoon cadeau wil doen, kan het best kiezen voor een eenvoudige telefoon. Voor basisschoolkinderen is een mobiel abonnement niet direct noodzakelijk. Prepaid zal een uitstekende keuze zijn.

Gebruik op de middelbare school

Middelbare scholieren gebruiken hun telefoon veel meer om sociale contacten te onderhouden. Ze zitten in WhatsApp-groepen, plaatsen foto’s op Facebook en bekijken regelmatig filmpjes op YouTube. Daarnaast downloaden ze continu nieuwe apps.

Voor deze groep is dus vooral de databundel van belang. Wie een gezinsabonnement heeft met een grote databundel, kan flink besparen. Een mobiel abonnement voor één kind kan door het hoge gebruik van mobiel internet aardig in de papieren lopen.

Als we kijken naar de keuze voor een telefoon, komen we al snel uit bij een smartphone. Een meer uitgebreide en populaire telefoon is belangrijk voor deze groep. Zij eisen meer van hun telefoon dan basisschoolkinderen.

Afspraken maken

Om te kiezen voor het juiste toestel en het juiste abonnement, moeten er afspraken gemaakt worden. Moet het kind bijvoorbeeld meebetalen aan het abonnement? Hoeveel mag er besteed worden aan nieuwe apps?

Houd bij de keuze voor een mobiele aanbieder ook rekening met de betrouwbaarheid en stabiliteit van het netwerk. Kies voor een aanbieder waarvan de klantenservice door anderen als ‘goed’ wordt bestempeld. Het liefst biedt de mobiele provider ook een bel- en dataplafond aan, zodat ongewenste verrassingen voorkomen kunnen worden.

Waar kan ik een gezinsabonnement afsluiten?

In Nederland springen een aantal providers op de vraag naar gezinsabonnementen in. Dit zijn de providers waarvan wij weten dat zij gezinsabonnementen afsluiten:

– Ziggo Mobiel;
– OpenMobile;
– Youfone;

Bij OpenMobile is het ook mogelijk om zelf te bepalen hoeveel data de kinderen mogen gebruiken, op welke tijdstippen en wanneer welke apps gebruikt mogen worden.

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie