26 juli 2014 De iPhone 5c: onverwacht goed verkocht

26 juli 2014

De iPhone 5c werd gezien als het zwarte schaap onder de Apple toestellen. Iedereen schreeuwde dat de iPhone 5C een flop zou worden. De één schreeuwde nog harder dan de ander. Het toestel oogt goedkoop maar is niet goedkoop werd gezegd. Toch is het helemaal niet zo gegaan. De iPhone 5C heeft boven verwachting goed gepresteerd. Het wordt door Apple in de persoon van Tim Cook zelfs betiteld als de succesvolste middenklassers ooit. Dat werd gezegd bij de presentatie van de kwartaalcijfers van Apple.

De iPhone 5C heeft ervoor gezorgd dat de groei van iPhone verkopen sterk is gestegen. In het middenklasse segment blijkt het toestel het erg goed te doen. Dat had niemand vorig jaar verwacht. De iPhone 5C doet het beter de iPhone 4S die vorig jaar de middenklasser was. Meer lezen over de iPhone 5C. Kijk dan hier.

De iPhone 5C die in verschillende kleuren beschikbaar is is vooral in trek bij vrouwen. De mobiel heeft echter geen A7-chip of Touch ID zoals de iPhone 5S dat wel heeft. De iPhone 5C is verkrijgbaar met 8 GB geheugen waardoor het toestel nog goedkoper is geworden. Wat er volgend jaar met de iPhone 5C gebeurt is nog niet duidelijk. De iPhone 5S abonnement blijft vooralsnog gewoon te koop. Niemand weet nog of de iPhone 5C op de markt blijft of niet als de nieuwe iPhone 6 op de markt wordt gebracht.

Dataopslag en processor

De iPhone 5c beschikt over een 32-bits Apple A6-processor. Dit is dezelfde processor als die waar de iPhone 5 over beschikt, de prestaties zijn ook hetzelfde als die bij de iPhone 5. De iPhone 5s beschikt daarentegen over een Apple A7 processor die 64-bits is. 
Bij de iPhone 5c hebben we te maken met een ARMv7 instructie set, Swift CPU en Open GL ES. De A6 chip doet alles snel. De processor voldoet prima voor verschillende arcadespelletjes of andere games. Ook complexe 3D-games kan de iPhone 5c aan.

Op de zwaardere 64-bits games die de komende tijd op de markt komen is het toestel niet geheel voorbereid. De iPhone 5c komt met 8Gb, 16GB of 32GB dataopslag. In eerste instantie kwam de iPhone 5c alleen in 16 GB en 32GB maar later is ook de iPhone 5c met 8GB gelanceerd. De opslagcapaciteit kan niet met een externe SD kaart worden uitgebreid. Wel kan de opslagcapaciteit met iCloud worden vergroot.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie