25 juli 2014 Patent op iTime-smartwatch voor Apple

25 juli 2014

In de Verenigde Staten heeft Apple een patent toegewezen gekregen voor een speciaal horloge met touchscreen dat met een smartphone zal kunnen communiceren. Het gaat hier om een patent voor een smartwatch. In 2011 werd dit patent al aangevraagd, maar die werd deze week pas gepubliceerd.

Het patent wed vrijgegeven door het US Patent & Trademark Office in de Verenigde Staten. Het patent heeft veel weg van de oudere generaties van de iPod Nano. Met name de vorm van de unit die gebruikt worden in de smartwatch heeft hier veel van weg. Er wordt in het patent gesproken over het gebruik van GPS-modules, accelerometers, draadloze communicatie maar ook over de bewegingsbesturing.

iTime en iWatch

Het patent is door Apple aangevraagd en deze is aan het bedrijf toegewezen maar het is niet zeker dat er al aan dit product wordt gewerkt. Er gaan sinds vorig jaar al vele geruchten dat het bedrijf zou werken aan een iWatch. In de patentaanvraag wordt over iTime gesproken. De naam iTime is niet door Apple als merknaam gedeponeerd, de naam iWatch wel.

Apple heeft bij het patent illustraties gevoegd maar hier valt niet veel informatie uit te halen. Het lijkt erop dat de illustraties niet veel informatie bieden om er meer van te weten te komen. Wel is duidelijk te zien dat het om een smartwatch gaat. Deze zou volgens de illustraties draadloos met een mobiele telefoon, computer of laptop kunnen werken. De watch bestaat uit een bandje en vierkant scherm, het scherm zou uit het bandje kunnen worden gehaald.

De basis van het patent laat echter zien dat het gaat om een horloge zoals elk ander dat in staat is om te communiceren met andere apparaten. Met het patent kan Apple het eventuele concurrentie moeilijk maken als deze met een vergelijkbaar product op de markt komen. Het geeft in ieder geval genoeg stof voor in de rechtszaal. Het is nog niet duidelijk wat het doel is van het patent dat aangevraagd is.

Over Gerard

Zie ook

Ontdek de voordelen van Dual SIM

Ontdek de voordelen van Dual SIM

In een wereld waarin communicatie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, zijn …

Geef een reactie