24 juli 2014 Is een smartphone verzekering echt nodig?

24 juli 2014

Ondanks dat er ook mensen zijn die van mening zijn dat het onzin is, het is juist een erg belangrijke verzekering. Uw smartphone gebruikt u iedere dag en als daar iets mee gebeurt zit u met een groot probleem. Dat probleem hebt u niet wanneer u een smartphone verzekering afsluit, omdat schade aan uw toestel en/of diefstal van uw toestel wordt vergoed door de verzekeraar. Zo staat u nooit met lege handen. Wel is het belangrijk om goed te kijken bij wie u een verzekering afsluit.

Wanneer een smartphone verzekering afsluiten?

U wilt uzelf niet continu zorgen maken over dat er iets met uw smartphone kan gebeuren. Eigenlijk zou iedereen die een kostbare smartphone heeft een verzekering moeten afsluiten. Een auto, fiets of bromfiets verzekert u immers ook. Als u tegenwoordig de verkoopprijzen van smartphones ziet, dan is het wel zo raadzaam om ook voor een smartphone een verzekering af te sluiten. Daarbij komt dat wanneer u een verzekering hebt en er gebeurt iets met uw toestel dan hoeft u niet meteen een hoop geld op tafel te leggen om weer een nieuw toestel te kopen en u hoeft niet een simpele GSM te kopen indien u krap bij kas zit. En niet te vergeten, uw abonnement kunt u gewoon blijven gebruiken. Want als uw toestel stuk is of gestolen wordt en u hebt geen geld voor een ander toestel, dan heb u toch een groot probleem. Naast dat u geen toestel meer hebt, loopt uw abonnement namelijk gewoon door.

Waar kunt u een smartphone tegen verzekeren?

U kunt uw smartphone verzekeren tegen val- en stootschade, waterschade, werelddekking, reparaties, diefstal en verlengde garantie. Het is afhankelijk van de verzekeraar welke verzekeringen af te sluiten zijn. Hoe ruimer de dekking, des te meer premie betaalt u. Er zijn verzekeraars die extra diensten aanbieden zoals een leentoestel.

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een smartphone verzekering?

Eerst dient u te bepalen waar u uw smartphone allemaal tegen wilt verzekeren. U dient u zelf daarbij af te vragen met welke situaties u dagelijks te maken hebt. Gaat u bijvoorbeeld geregeld naar het buitenland voor werk of vakantie dan is de optie werelddekking een aanrader om erbij te nemen. De dekking diefstal is zeer aan te raden, u wilt niet weten hoe vaak het gebeurt dat een smartphone gestolen wordt. Als zo’n situatie zich voordoet voelt u zich al ellendig genoeg, dan is het wel zo fijn om te weten dat u verzekert bent en niet met lege handen achter blijft. Een verzekering is absoluut een must, helemaal als u een duur toestel hebt, het is het geld meer dan waard.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie