28 februari 2013 De iPhone 5 draadloos opladen met de Duracell Powermat Case

28 februari 2013

Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Duracell de Powermat case met draadloze oplaadsysteem voor de iPhone 5 gelanceerd. De Powermat iPhone zal in mei op de Europese markt beschikbaar zijn voor een kleine € 50,00. Deze case heeft, naast het draadloze opladen, ook de functie als reserve batterij.

Duracell Powermat heeft in het verleden, met verschillende casings voor zowel iPhones als Android smartphones, al aangetoond dat zij met deze draadloze oplaadtechnologie overweg kunnen. De Duracell Powermat iPhone 5 case is de eerste draadloze oplaadmodule voor de iPhone 5 in de markt beschikbaar komt.

Een gebruiker kan een 1.950 mAh batterij aan de achterzijde van de Powermat bevestigen waarmee de gebruiksduur van de iPhone 5 batterij aanzienlijk wordt uitgebreid. Deze reserve batterij heeft genoeg capaciteit om de iPhone 5 batterij geheel op te laden.

In tegenstelling tot veel andere en moderne smartphones, heeft de iPhone 5 niet de mogelijkheid om draadloos opgeladen te worden. Hier heeft Duracell slim op ingesprongen door de ontwikkeling van de iPhone Powermat die via inductie opgeladen kan worden. Deze technologie is anders dan de Qi draadloze oplaadtechnologie (NFC).

Volgens betrouwbare bronnen van Duracell zal de iPhone 5 Powermat in mei op de markt beschikbaar komen. De consument zal naar verwachting € 45,95 voor de Powermat case en € 89,95 voor de Powermat case met batterij neer moet tellen. Beide producten zullen waarschijnlijk geleverd worden met een draadloze oplaadmat.

Bron: Mobile World Congress, Duracell Powermat, Digitimes

Over Gerard

Zie ook

Ontdek de voordelen van Dual SIM

Ontdek de voordelen van Dual SIM

In een wereld waarin communicatie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, zijn …

Geef een reactie