26 juli 2013 Boeken lezen op jouw Android smartphone met Google Play Books

26 juli 2013

In Nederland liepen we ver achter wat betreft de Google Play Store. Tot vorige week konden we alleen maar apps en games aanschaffen, terwijl in het buitenland ook boeken, muziek, films, Tv-series en zelfs Androidapparaten aan te schaffen waren. Vanaf vorige week hebben wij ook de mogelijkheid tot de aanschaf van boeken; Google Books werd gelanceerd in Nederland.

Wanneer Android-gebruikers naar de beginpagina van de Play Store gaan zijn er drie opties waaruit men kan kiezen: apps, games en boeken. Wanneer er gekozen wordt voor ‘boeken’ komt men op een pagina terecht waarin de categorieën boeken worden weergegeven. Daarnaast is er de startpagina waarin de populairste boeken worden weergegeven. Hier vind je ook de ‘Aanbevolen voor u’ boeken, speciale aanbieding en de nieuwe titels in fictie en non-fictie. In het volgende tabblad zijn de bestverkopende titels te vinden gevolgd door twee tabbladen met nieuwe titels in fictie en non-fictie (ja, alweer). Het laatste tabblad geeft de populairste gratis boeken weer (waar helaas ook een aantal betaalde boeken tussen staan).

Wanneer men een boek uit Google Play Books wil downloaden is het van belang dat er een betaalpas gekoppeld is aan je account. Wat ik zelf een nadeel vind is dat je hier alleen een creditcard kunt toevoegen. Zelf heb ik niet zo’n kaart en veel mensen in mijn omgeving ook niet. Deze mensen worden dus uitgesloten om iets uit Google Play Books aan te kunnen schaffen.

Door de lancering van Google Play Books is er een extra concurrent ontstaan voor de Nederlandse boekhandels. De boeken die in Google Play Books worden verkocht zijn namelijk stukken goedkoper dan die in de boekhandel. Daarnaast zijn er in Google Play Books ook boeken gratis verkrijgbaar.

Naast het direct kopen van de boeken is er bij veel exemplaren ook de mogelijkheid om een proefversie te downloaden. In deze proefversie kun je een twee- of drietal pagina’s lezen. Je kunt dan voor jezelf bepalen of je de schrijfstijl van het boek leuk vindt, of de tekst je aanspreekt en of je echt over wil gaan tot het kopen van het boek. Een goede en handige functie dus.

Conclusie:

Het idee van Google Play Books is erg leuk. Er zijn veel verschillende titels te koop (of gratis verkrijgbaar) in verschillende categorieën. Een heel groot nadeel vind ik dat je verplicht een betalingsmiddel moet koppelen aan je account zodat mensen zonder creditcard geen boeken kunnen downloaden. Ook voor de boeken die gratis beschikbaar zijn moet er een creditcard gekoppeld worden.

Wanneer de andere onderdelen, zoals Play Movies en Play Music naar Nederland komen is op dit moment nog niet bekend. Zodra deze beschikbaar zijn volgt hierover uiteraard ook een review.

Persoonlijke noot:

Mijn naam is Marieke, ben 20 jaar en woon in Dalerpeel (klein dorpje onderin Drenthe) en heb de opleiding Commerciële Economie afgerond. Binnenkort ga ik starten met de lerarenopleiding en hoop ik eind 2014 voor de klas te staan als docent economie. Ik ben erg geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met social media, gadgets en smartphone-applicaties. Ik ben enthousiast, nieuwsgierig en leergierig en wil graag andere mensen helpen waar ik dat kan. Daarnaast mag ik graag sporten en in de weekenden lekker stappen met vrienden. Ook blog ik regelmatig op mijn eigen blog www.mariekestrijker.nl en ben ik te vinden op Twitter: @mrrieke

Over Gerard

Zie ook

De Telecom markt in 2023: Wat u moet weten bij het afsluiten van een nieuw abonnement

De Telecom markt is in de afgelopen jaren enorm veranderd. De opkomst van 5G, IoT …

Geef een reactie