25 juli 2013 Let op: Een storing in het telecom netwerk kan leiden tot Digitalium Vitalitis!

25 juli 2013

Gisteren las ik een redactioneel stuk in de Telegraaf over onze arme landgenoten, die door een langdurige storing in het mobiele netwerk op hun vakantieadres, met hun handen in het haar zaten. Schrijnende situaties traden op omdat de vakantiegangers hun thuisblijvende familie, verzekeraars of de alarmcentrales niet konden bereiken. Is het nu werkelijk zo triest gesteld met die vakantiegangers, hebben zij het werkende deel van hun hersens ook thuisgelaten?

Voordat de mobiele telefonie zijn intrede deed waren we tijdens onze vakanties sterk aangewezen op onze vindingrijkheid, onze pioniersgeest en ons doorzettingsvermogen. Als je even moest bellen ging je gewoon naar het lokale filiaal van de landelijke telefoonmaatschappij, verzamelde een paar munten (Franken, Peseta’s, Lire’s of Marken) die in de telefooncel gebruikt konden worden. Je belde een paar minuutjes met het thuisfront en iedereen was op de hoogte van de gang van zaken. En als je dan weer terug reed naar de camping, had je het heerlijke vakantiegevoel omdat je werkelijk onbereikbaar was.

“Het leed van gestrande reizigers is schrijnend als zij bijvoorbeeld hun zieke familie niet te pakken krijgen.”, kopte de Telegraaf. Zijn die gestrande vakantiegangers dan werkelijk zo naïef dat zij hun gehele identiteit verliezen zodra het digitale netwerk het laat afweten? Wij Nederlanders stonden altijd bekend om onze pioniersgeest, ons aanpassingsvermogen en onze honger naar vreemde culturen. Gewoon heerlijk verdwalen in een stad deed ons de meest prachtige dingen ontdekken, maar nu met de navigatie op de smartphone gaan we direct op de meest culturele bezienswaardigheden af zonder de schoonheid eromheen te herkennen.

Het blijkt maar weer eens dat de echte doeners en denkers onder ons steeds zeldzamer worden omdat iedereen zich blind laat leiden door de digitale technologie. Zelf denken doen we niet meer want de vertaal app op onze smartphone doet het werk wel voor ons. Eigen initiatieven worden direct de grond ingeboord omdat de navigatie app als soort blinde geleide hond wordt gebruikt. En contact houden met het thuisfront wordt een groot probleem omdat iedere smartphone gebruiker de openbare telefoon van de lokale telecommaatschappijen uit zijn geheugen verbannen heeft. Vakantiegangers, die met pech langs de snelweg staan, denken waarschijnlijk dat die praatpalen, die langs diezelfde snelwegen staan, alleen maar als versiering dienen!?!?

Het is nu wel duidelijk dat, door de komst van de digitale technologie en de smartphones met touch scherm, onze wijsvinger het enige fitte lichaamsdeel is. Het wordt dan ook hoog tijd dat alle smartphones, net zoals de pakjes sigaretten, een waarschuwingssticker moeten krijgen:

Let op, het ontbreken van een digitaal netwerk kan leiden tot Digitalium Vitalitis, een spontane fitheid omdat je naar de telefoon moet lopen!

Bron: Belkostenwijzer.nl, De Telegraaf

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie