23 Juni 2015 Kies de smartphone die bij je past

23 juni 2015

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? Is die van jou stuk of mag je een nieuwe uitzoeken bij je telefoonabonnement maar weet je niet welke telefoon je moet kiezen? Dan biedt de website van UnitedConsumers uitkomst. UnitedConsumers heeft een handige smartphone vergelijker op hun website staan. In een paar simpele stappen weet je welke smartphone het beste bij je past. Handig!

Het is van te voren handig als je weet waar jouw nieuwe telefoon aan moet voldoen. Wil je een snelle processor of vindt je de camera belangrijk? Of misschien wil je wel een high-end toestel dat er super gaaf uitziet. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een waterdicht model of een telefoon met oersterk glas. Er zijn talloze mogelijkheden en de keuze is reuze. Vroeger moest je het doen met het formaat ‘koelkast’, tegenwoordig is dat wel anders.

De eerste telefoon

In de jaren tachtig kwam de eerste commerciële telefoon op de markt. Het is nu misschien moeilijk in te denken, maar dit toestel was 30,5 cm lang (inclusief antenne) en kostte omgerekend en rekening houdend met inflatie € 6500! Deze telefoon kwam van de fabrikant Motorola en heette de DynaTAC 8000X.

Herinner je je nog die hippe telefoon met een klepje? Deze ‘flip-telefoon’ kwam in 1889 op de markt, ook dit keer weer van fabrikant Motorola. Het toestel, de MicroTAC, paste in je borstzak en had een 8 tekens dot-matrix LED display. De telefoons die daarop volgden, werden allemaal kleiner, beter en sneller. De eerste smartphone verscheen in 1994 en vanaf die tijd volgden verschillende smartphones elkaar op.

Technologie

Met de techniek van tegenwoordig weten we niet wat er nog allemaal komen gaat. Krijgen we straks beelschermen die buigzaam zijn of kunnen we de smartphone straks volledig bedienen met onze stem? Een ding is zeker: telefoonfabrikanten blijven werken aan vernieuwing en aan verbetering. En of je nu kiest voor een model van Samsung, Apple of Windows, er zit altijd wel een mobiele telefoon tussen die aan jouw wensen voldoet.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie