22 juli 2013 Ook Tele2 begint met de uitrol van het 4G Netwerk

22 juli 2013

Afgelopen donderdag heeft Tele2 bekend gemaakt dat het in Augustus een start gaat maken met het uitrollen van het 4G netwerk. In tegenstelling tot de concurrenten KPN, T-Mobile en Vodafone die de beschikking hebben over een heterogeen netwerk (2G, 3G en 4G), zal Tele2 alleen gebruik maken van een 4G netwerk. Voor de spraakdiensten zal het bedrijf zeker tot 2015 gebruik blijven maken van het netwerk van T-Mobile. In Zweden is Tele2 druk bezig met het testen van spraakdiensten over 4G LTE en verwacht de eerste 4G spraakdiensten voor consumenten per 2015 te kunnen lanceren.

In Nederland kiest Tele2 dus duidelijk voor een afwijkende strategie waarbij alle aandacht aan het 4G netwerk wordt gegeven. Hiernaast heeft het bedrijf ook een goede marktpositie op de huiselijke internet markt waar het bedrijf druk bezig is met de omschakeling van een koper netwerk naar een glasvezel netwerk. Een testpilot heeft geleidt tot 3.500 consumenten die het Alles-in-1-pakket sinds eind juni via het glasvezel netwerk afnemen. Voor het glasvezel netwerk maakt Tele2 gebruik van de diensten van Reggefiber.

Wat betreft het 4G netwerk van Tele2 heeft het bedrijf altijd de intentie gehad om de markt voor mobiele communicatie prijstechnisch open te breken. Het bedrijf heeft duidelijke afspraken gemaakt met Nederlandse leveranciers die de nodige 3.500 tot 4.000 zendmasten voor het netwerk gaan plaatsen.

De gekozen strategie van Tele2 heeft zijn uitwerking op het animo van de consument en heeft het bedrijf, in het tweede kwartaal van 2013, ruim 9 procent meer groei gebracht. Het bedrijf scoorde in dit kwartaal bijna 50.000 nieuwe klanten waardoor het totaal aantal klanten groeide tot circa 584.000. Eerder maakte het bedrijf bekend dat het marktaandeel in Nederland, in het eerste kwartaal van 2013, heeft zien groeien van 3 naar 5 procent.

Bron: Tele2, Totaal TV, Telecompaper en Nutech

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie