22 juli 2013 Apple is grotere schermen voor de iPhone en de iPad aan het testen

22 juli 2013

Vandaag melde de Wall Street Journal dat Apple druk bezig is met het testen van grotere schermen voor de iPhone en de iPad. In verband met de iPhone heeft Apple de afgelopen maanden verschillende schermen getest die groter waren dan 4 inch, de huidige iPhone 5 heeft een scherm van 4 inch. Ook voor de iPad heeft het bedrijf grotere schermen getest, het gaat hierbij om een afmeting van 12,97 inch. Misschien overvloedig om te vermelden, maar de huidige iPad heeft een scherm van 9,7 inch en de iPad mini heeft een scherm van 7,9 inch.

Dit nieuws kwam naar buiten via officiële vertegenwoordigers van de verschillende leveranciers van Apple. De leveranciers hebben hierbij aangegeven dat zij verwachten dat Apple zijn marketing strategie op termijn gaat aanpassen. Apple zich mogelijk leiden door de ontwikkelingen in de consumenten markt en de strategie van zijn grootste concurrent Samsung.

Of de nieuwe design met grotere schermen ook daadwerkelijk de markt zullen halen, is nog maar de vraag. In het verleden heeft Apple wel vaker afwijkende schermen getest en deze gedurende de ontwikkelingsfase opnieuw aangepast. Zoals gewoonlijk onthoudt het bedrijf zich natuurlijk weer van ieder commentaar waardoor het eigenlijk ook weer extra voeding geeft aan de geruchten.

Het marktaandeel van Apple staat al geruime tijd onder druk. Het Android besturingssysteem heeft zijn waarde bewezen en is al geruime tijd de marktleider in de mobiele markt. Op het gebied van hardware heeft Apple zijn leidende positie aan zijn grootste concurrent Samsung verloren. Hiernaast verliest Apple ook marktaandeel aan innovatieve merken zoals Nokia, HTC, Huawei en ZTE.

De vernieuwde iPhone, die waarschijnlijk in de tweede helft van 2013 zal worden gelanceerd, zal dezelfde schermgrootte hebben als de huidige iPhone. Hiernaast heeft Apple, met zijn productie partners in Azië, ook gewerkt aan de ontwikkeling van een “budget” iPhone (iPhone mini). Markt analisten verwachten dat de iPhone mini in september zal worden gelanceerd, gevolgd door de lancering van de iPhone 5S in oktober.

Bron: Wall Street Journal, Apple en Forbes

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie